Неправоспособната 29-годишна шофьорка, която ще лежи в Сливенския затвор, е

...
Неправоспособната 29-годишна шофьорка, която ще лежи в Сливенския затвор, е
Коментари Харесай

Една година затвор получи плевенчанка, шофирала пияна откраднат автомобил

Неправоспособната 29-годишна шофьорка, която ще лежи в Сливенския затвор, е била с 3,77 промила централизация на алкохол в кръвта

Състав на Окръжния съд в Плевен наложи наказване от една година отнемане от независимост и санкция в размер на 200 лв. на 29-годишна, карала пияна откраднат автомобил, с който блъснала патрулка. Това се показва в известие на пресцентъра на Съдебната палата в града.

Разпоредително съвещание по делото е извършено през днешния ден. Подсъдимата Г. Н. е поискала то да се гледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, като е признала виновността си и не е желала да се събират доказателства.

Окръжна прокуратура внесе обвинителния акт против 29-годишната плевенчанка в края на ноември. Случаят е от 11 юли, когато в ранните часове на деня Г.Н. е карала откраднат от нея автомобил, откакто е използвала алкохол. Последователно е предизвикала две произшествия с вреди по два автомобила в квартал " Сторгозия " в Плевен и е избягала.

След подаден сигнал, патрулен автомобил е направил опит да спре колата на Г.Н., само че тя не се подчинила на подадени звукови и светлинни сигнали. Преследвана е от три патрулки, една от които по време на гонката препречила пътя на извършителката. Г.Н. още веднъж не е спряла и се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били чиновници на Второ районно ръководство в Плевен. На служителите на реда са породени леки телесни повреди.

Установено е, че Г.Н. е карала с 3,77 промила централизация на алкохол в кръвта. Тя е и недееспособен лидер. Нанесените имуществени вреди са за над 15 хиляди лв..

Постановената присъда не е дефинитивна. Тя предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново в петнадесетдневен период, считано от през днешния ден.

До влизане на присъдата в действие, подсъдимата остава с мярка за неотклонение " Задържане под стража ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР