Неправителствената природозащитна организация Грийнпийс България посрещна новите народни представители от

...
Неправителствената природозащитна организация Грийнпийс България посрещна новите народни представители от
Коментари Харесай

Новият парламент още не е почнал работа и вече има първа демонстрация

Неправителствената природозащитна организация " Грийнпийс България " посрещна новите народни представители от 47-о Народно заседание с „ почерпка “ бутилка „ Въглищна вода “. Призивът е за опазване на водните богатства у нас.

Миглена Антонова, началник на акциите на " Грийнпийс България " изясни, че с демонстрацията природозащитната организация желае да покаже, че въглищната енергетика има сериозен напън върху водите в България – от позиция на замърсяване и понижаване на количествата, които са нужни за локалната екология.
" Грийнпийс " ще стресне депутатите ни - с всеобща кашлица
Активисти на " Грийнпийс ", облечени като бели дробове, ще посрещнат депутатите през днешния ден със мощна кашлица пусната по звукова система. Освен...

С това обръщение желаеме да напомним на депутатите за този проблем и да обещаят, че ще се борят за запазване на ресурсите, като поддържат енергетика, която употребява по-малко от естествените ни запаси, акцентира Антонова. Тя се надява, че новите депутати ще изпълнят обещанията си, в случай позицията, която заемат.

Антонова подсети, че огромна част от дейностите на " Грийнпийс България " са свързани с обществени акции, като се пробват да привлекат вниманието на обществото с проблемите за запазване на околната среда. По думите ѝ, през 2021 година били оповестени две научни изследвания – едното изследва водите в Парижкия басейн, а другото река Разметаница в региона на село Големо село. Когато били оповестени отчетите, били проведени събития с каяци, преди този момент били проведени разнообразни акции пред Народното събрание и разнообразни места в България според към кого е адресирано посланието.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР