Неправителствената организация "Репортери без граница" призова българската държава да осигурява

...
Неправителствената организация "Репортери без граница" призова българската държава да осигурява
Коментари Харесай

Репортери без граници зоват държавата да охранява заплашваните журналисти

Неправителствената организация "Репортери без граница " прикани българската страна да обезпечава физическа защита на публицистите, към които има отправени закани поради тяхната работа.

Призивът насочи ръководителят на звеното на "Репортери без граници " за Европейски Съюз и Балканите Паулине Адес-Мевел в обява на уеб страницата на организацията.

Апелът е по отношение на нападението над проверяващия публицист Христо Гешов от Червен Бряг, който беше нападнат в тил от незнаен мъж пред дома си в четвъртък.

Самият Гешов твърди, че побоят е поради неговата работа.атаката

От "Репортери без граници " осъждат нападението, като в информацията се показва, че Гешов към този момент е бил заплашван, поради изявленията си за корупция в градската администрация.

"Тази офанзива демонстрира методът, по който са третирани проверяващите публицисти от групи, искащи да заглушат техния глас посредством гнет ", показва Паулине Адес-Мевел.

В обявата за нападението на Христо Гешов се показва, че офанзивите против публицисти в България ескалират в последните месеци, в които страната е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

В последните 10 години България се смъкна от 36-то на 111-то място измежду 180 страни във връзка с свободата на медиите, приключва обявата на уеб страницата на "Репортери без граници ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР