Неправителствената организация Асоциацията на европейските журналисти“, в която са сдружени

...
Неправителствената организация Асоциацията на европейските журналисти“, в която са сдружени
Коментари Харесай

Сдружени журналисти скочиха срещу решението на съда за Перата

Неправителствената организация „ Асоциацията на европейските публицисти “, в която са сдружени представители на наши медии, дефинира като скандални решенията на Бургаския областен съд против два локални уеб страницата по искове на Петър Низамов-Перата. „ Фрог нюз “ писа в детайли преди дни и за третото дело против най-големият уебсайт в крайморския град „ Флагман “, публикувахме и изявление с основната му редакторка Катя Касабова.Низамов, който се прочу като върза мигранти на границата със " свински опашки ", само че изненадващо бе оневинен за това, твърди, че двете онлайн издания са нарушили презумпцията за непорочност.

Те са се позовавали на публични известия на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, че е бил упрекнат и арестуван за случай в бургаска дискотека, само че все пак съдът приема отчасти исковете и осъжда медиите да платят общо 2500 лв. обезщетение на Перата плюс разходи по делото.

Според публицистите обаче решенията на арбитър Калин Кунчев влизат в несъгласие с Конституцията, Европейската спогодба за правата на индивида и главните свободи и практиката на Европейския съд по правата на индивида. Директивите на магистрата по какъв начин да се пишат заглавия в медиите, също са неприемливи за представителите на четвъртата власт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР