Неправителствената благотворителна организация Оксфам предупреждава за неизбежна продоволствена криза в

...
Неправителствената благотворителна организация Оксфам предупреждава за неизбежна продоволствена криза в
Коментари Харесай

НПО предупреждава за глад в Източна Африка заради войната в Украйна

Неправителствената благотворителна организация Оксфам предизвестява за неизбежна продоволствена рецесия в Източна Африка, провокирана значително от съветската инвазия в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Главният изпълнителен шеф на организацията Габриела Бухер уточни в изказване, че Етиопия, Кения, Сомалия и Южен Судан, наред с други страни, са най-силно изложени на риск. Дори този месец да завалят сезонните дъждове, обстановката няма да се облекчи изцяло. Близо 28 милиона души могат да бъдат наранени, добави тя.

Войната в Украйна оказва двойно влияние върху Източна Африка, съгласно Оксфам. Международната общественост е насочила вниманието си напълно върху съветската инвазия в Украйна и няма да отговори на ескалиращата рецесия в този африкански район, както би могла да направи при други условия. Освен това страните от Източна Африка внасят до 90 % от зърното си от Украйна и Русия, а доставките ще бъдат наранени от войната.

„ Ефектът на спора в Украйна върху международната продоволствена система ще се усети по целия свят, само че най-бедните и най-уязвимите хора ще бъдат най-силно и най-бързо наранени “, сподели изпълнителният шеф на организацията.

Оксфам заяви, че 21 милиона души в Източна Африка към този момент се борят с глада, а филантропичните помощи за района са извънредно незадоволителни.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР