Неправилно спрямо действащото потребителско законодателство е да се твърди, че

...
Неправилно спрямо действащото потребителско законодателство е да се твърди, че
Коментари Харесай

„Ние потребителите“: Трябва да се провери сключен ли е в условия на прилагане на нелоялна практика договорът за козметика за 1300 лв.

Неправилно по отношение на настоящото потребителско законодателство е да се твърди, че откакто краен клиент е подписал контракт за стока или услуга, няма нелоялна комерсиална процедура . Позицията е на създателя на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова във връзка теза на Комисията за отбрана на потребителите /КЗП/ по отношение на нов проблем с контракт за покупка на скъпа козметика за 1300 лв.. 

Потърпевшият консуматор, че след телефонно позвъняване с покана за безвъзмездна процедура в козметичен салон, даже самата тя не може да си изясни по какъв начин си потегля от операцията с контракт на толкоз висока стойност със период на погашение 33 месеца .

Габриела Руменова прецизира, че фактически един път подписан, договорът може да бъде разтрогнат единствено по правосъден ред или по взаимно единодушие . Но събитието, че потребителят е подписал контракт, не е мотив да се твърди, че не е налице нелоялна комерсиална процедура. Напротив, мотив е въпросът да се изследва за да се откри дали той не е подписан точно в условия на използването на нелоялна комерсиална процедура, да вземем за пример премълчаване на значима информация, насила и други .

Включително би трябвало да се вземе поради и общия закон – Закона за договорите и отговорностите, където в член 12 се показва:

„ При воденето на договаряния и сключването на контракти страните би трябвало да работят добросъвестно преди, по време и след неговото деяние. “

За непочтеност се дължи обезщетение .

„ Освен това, според Закона за отбрана на потребителите, правото на отвод в 14-дневен период важи, както за покупки през интернет, по този начин и контракти отвън търговски обект – способът за продажба, който е прибавен в съответния случай “ , коментира още Руменова във връзка написаната уговорка в контракта на козметичната компания, че отвод от покупката е вероятен единствено при онлайн покупки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР