Непосредствено след четворното убийство в ЮАР, при коетобеше разстрелян издирваният

...
Непосредствено след четворното убийство в ЮАР, при коетобеше разстрелян издирваният
Коментари Харесай

Почнаха да разграбват официалните бизнеси на Къро

Непосредствено след четворното ликвидиране в ЮАР, при коетобеше разстрелян търсеният от Интерпол Красимир Каменов-Къро дружно със брачната половинка му Гергана, очевидно към този момент стартира преразпределение в легалния му бизнес в България, заяви " Капитал ".
Справка в Търговския указател демонстрира интензивност при най-малко няколко от свързваните или директно следените от Каменов сдружения, като някои от тях стартират още от 26 май - ден след атентата.
Три компании, които до момента се водеха официално благосъстоятелност на подставени лица, са продадени против алегорични суми на Румен Драганов Илиев. Той е дълготраен шеф на една от формалните компании на Къро, " Камекс „Картотека и архив" (служба в ПГУ) ", само че в този момент, наподобява, е минал към противниковия лагер. Източници, осведомени с бизнес делата на Каменов, обрисуват като подобен Размиг Чакърян-Ами - тогавашното доверено лице на Каменов, който обаче последователно овладява елементи от бизнеса и по-специално дейностите по Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Като второ лице се сочи и някогашната брачна половинка на разстреляния - Светлана Каменова.
На 1 юни същият Румен Илиев е деклариран за регистриране и като изпълнен шеф на " Слатина-Къра " - компанията, притежаваща зеленчуковата борса в " Слатина ", а Красимир и Гергана Каменови са освободени от борда.

Три покупко-продажби
Първите промени са инициирани още на идващия ден след убийството. На 26 май с идентични контракти, подписани при еднакъв нотариус и декларирани от еднакъв юрист, Румен Илиев купува три компании за алегорични суми. Това са " Омега 69 " (продадена за 1000 лева.), " Булрат " (също 1000 лева.) и " Файтинг академи " (10 лева.).
От тях най-известна е първата, чието име нашумя около побоя на публицисти от bTV през 2017 година от нейни чиновници на автомагистрала " Тракия ". По-рано през 2012 година пък компанията за малко се озова като собственик на паркинга на новопостроената " Арена Армеец ", определен от " Национална спортна база " към спортното министерство. Тя се занимава и с защитата на зеленчуковата борса в " Слатина ".
" Булрат " също от години е наемател на разнообразни паркинги в София, в това число на пет обекта от общинската ЦГМ, както и други обекти като паркинга пред " Пирогов ".
И " Омега 69 ", и " Булрат " са основани при започване на века, като в началото съучастник в тях е била тогавашната брачна половинка на Къро Светлана Каменова. И двете имат лицензи за частна охранителна активност от Групово дело " Национална полиция ". По данни от АПИС първата има 27 чиновници, а втората - 18. Годишните доходи на " Омега 69 " в последните години варират в диапазона 500 - 800 хиляди лева, а тези на " Булрат " са към 400 хиляди лева
Последното сдружение в пакета - " Файтинг академи ", е по-скоро записано - през 2020 година, и стои зад спортната зала и тима по бойни изкуства, разположени в зеленчуковата борса.

Бойни приятели
И в трите сдружения през годините има много промени на формалните притежатели и шефове, като постоянно очевидно става въпрос за младежи и треньори по бокс, кикбокс, ММА или други бойни изкуства там.
Допреди 26 май притежател на " Омега 69 " и " Файтинг академи " се води Александър Младенов, който е ръководител на записания на адреса на борсата боксов клуб " София ". А " Булрат " е било владеене на Марио Христов, който е в управата на същия клуб. Любопитно е също, че безусловно две седмици преди съдбовните за Каменов събития е учреден и нов боксов клуб - " Бахчеванов ", в чиято администрация влизат и продавачът Александър Младенов, и купувачът Румен Илиев.

И борсов прелом
След прехвърлянията при официално непритежавани от Каменов компании бързо стартират дейности по преодоляване и на формалните му бизнеси. Засега това е очевидно при " Слатина-Къра ", където на общо заседание на 1 юни Красимир Каменов е освободен от борда. Същото се случва и с двете изпълнителни директорки - брачната половинка му Гергана Каменова и Гергана Първанова. Последната е била назначена в края на март на мястото на Филип Стоянов - различен бивш приближен управител на Каменов, който се обръща против него и става очевидец на прокуратурата.
Като нов изпълнителен шеф е вписан същият Румен Илиев, купил другите три компании. Освен него като ръководител на съвета на шефовете влиза Тома Партанаков, който пък също е в управата на познатия ни към този момент боксов клуб " София ", както и юрист Борислава Стоилова. Този " прелом " в зеленчуковата борса с над 2 млн. лева годишен оборот става вероятен, защото тя се води 90% благосъстоятелност на другата ключoва компания на Каменов, " Ауто мобайл ", в която изпълнителен шеф е Филип Стоянов. Там също в последните месеци са правени опити той да бъде заменен, само че те са блокирани в съда и в този момент Стоянов подписва измененията като представител на сдружението. Вписванията са били атакувани от Светлана Каменова, която има дял в " Ауто мобайл ".
Останалите 10% в " Слатина-Къра " са владеене на " Рашев и сътрудници " - компания на юрист Виктор Рашев. Той от години обслужва фирмените каузи както на Красимир Каменов-Къро, по този начин и на тогавашния му сподвижник Христофорос Аманатидис-Таки. Двамата са били част от ударните бригади на ВИС-2 в ранните години на прехода, само че в един миг връзките им се скапват и разделят бизнесите си. На изненадващото общо заседание на " Слатина-Къра " решенията са взети единомислещо, тъй че очевидно представителят на " Рашев и сътрудници " е дал своя вот дружно с новите владетели на компанията, още повече че заявката е подадено персонално от адв. Виктор Рашев. Самият той от години също е член на борда на сдружението като резервира позицията си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР