Непосредствено до Лъвов мост, в сградата, където някога е бил

...
Непосредствено до Лъвов мост, в сградата, където някога е бил
Коментари Харесай

Cafe 1920, където преоткриваме вкуса от детството ни

Непосредствено до Лъвов мост, в постройката, където в миналото е бил известният хотел „ Савоя Палас “ (отворил порти при започване на 30-те и извънредно съвременен за времето си), през днешния ден се приютява новото място в София – Cafe 1920 , което е готово да ни води на вкусни кулинарни пътешествия в предишното. „ Пътуване във времето “ е и слоганът му . Пътуване в годините, в които пораснахме ние, децата на прехода. Всеки от нас пази скъпи мемоари от детството, ухаещо на пържените филийки на мама, пухкавите бухти на вуйна и топлите мекици на баба, постоянно съпроводени с домашно сладко и по този начин нареченият петмез. Точно по този начин ни ги сервират и тук, а най-хубавото е, че не е наложително да идваме рано заран, тъй като даже и в 5 следобяд можем да си поръчаме някоя от тези обичани наши детски закуски.

Въпреки че мястото е с breakfast-lunch идея, не очаквайте брънч с закрепен час и меню. Тук брънчът е по ваша преценка и усет и не е нужно да чакате уикенда, с цел да си откраднете от тези обичани мигове с девойките, които са съпроводени от лека храна, чаша капучино и свежа домашна лимонада.  Нашият гид е Димитър Димитров, който стои зад основаването на Cafe 1920 , a някои от вас може би го помнят като един от финалистите в третия сезон на Master Chef. Заедно с основния готвач Стефан Арнаудов приготвят усърдно менюто, което залага напълно на българска кухня от разнообразни райони на страната.
    View this post on Instagram           
A post shared by Cafe 1920 (@cafebrunch1920) on Jul 29, 2019 at 2:29am PDT

Ще видите още познати от предишното неща – като сандвич с яйце и сирене, странджанка или класическа принцеса, юфка (за която може би мнозина пазят неприятни мемоари от детската градина), която тук е поднесена като необикновен десерт, макарони със сирене, разнообразни вариации на яйца, в това число яйца по панагюрски и яйца на вестник. Последните носят безценен спомен за детството при баба му, споделя Димитър. 

„ Взимаше някакъв вестник, сгъваше го като плик, чукваше три яйца и ги слагаше на остарялото кюмбе с дърва, леко настрана и те се приготвяха постепенно. За мен те са един мил детски спомен, който доста държах да има в менюто ни “, споделя ни той. А тук и в този момент ще ви ги сервират с топъл самун и малко домашна лютеница. Невероятно вкусни, убедихме се сами!

Русенско варено, скумрия с доматен сок и качамак са другите неща, които осъвременяват с нови тълкования, както вършат и с всичко в менюто, с цел да преоткрием усета на детството си посредством храната и да попътуваме там, където се крият най-милите ни мемоари. „ Българският хотдог е една от класиките при нашите сандвичи. Предполагам всички са яли кебапче в хлебче с малко лютеница. Но си представете качествено кебапче от телешко месо с прекрасен самун, домашна лютеница, гарнирано с кашкавал “, добавя Димитър, с цел да ни затрудни още повече в избора за нашето следобедно ядене.
    View this post on Instagram           
A post shared by Cafe 1920 (@cafebrunch1920) on Aug 17, 2019 at 11:54pm PDT

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР