Непосилните цени на тока не са удар само за бизнеса,

...
Непосилните цени на тока не са удар само за бизнеса,
Коментари Харесай

Гилотина за небитовите потребители на ток: Получиха сметки за декември с над 50% увеличение

Непосилните цени на тока не са удар единствено за бизнеса, само че и за хиляди фамилии, които по някаква причина нямат „ Акт 16 “ и не са на битов ток
Сметките за ток на небитовите консуматори съумяха да надминат и най-песимистичните прогнози. В четвъртък хиляди фамилии получиха солени фактури за януари. Читател на Tribune.bg споделя, че сумата, която ще би трябвало да заплати е двойна спрямо предходния месец.

350 лева сметка е пристигнала за еднофамилната му къща, която към момента е в развой на приемане на „ Акт 16 “ – обстановка, в която се намират значително фамилии. Мъжът акцентира, че става дума за дребен дом с две спални, които даже не се отопляват на ток, а с печка. Ноемврийската сметка на фамилията била 290 лева Тя обаче била понижена незабавно на 190 лева, след решението на Министерски съвет да бъдат гласувани компенсации за небитовите консуматори.

За новия месец обаче сходно решение няма и пострадалите ще би трябвало да платят цялостната сума, с цел да не се окажат без електрическа енергия в най-студения зимен месец. От ЧЕЗ разяснили на фамилията, че не се чака да има такова решение, което да помогне на небитовите консуматори. А идващия месец сметките ще бъдат с 50% повече, че и от горната страна. „ Цените на тържищата не са падали под 500 лв. и не престават да порастват, а КЕВР непрекъснато ги подвига. Това е ситуацията и очаквайте идващия месец сметка за над 600 лв. “, дали отговор от компанията.

Високите сметки са тежък удар за голям брой семейства в сходна обстановка. Освен къщите, които към момента са в развой на привършване на документите за приемане на „ позволение за прилагане “ в същата обстановка са и цели жилищни здания.

Така да вземем за пример всички консуматори, които по една или друга причина са без акт 16 и употребяват индустриален ток по схемата ден на напред получиха присъдата на „ смяната “, а точно сметки за стотици и даже хиляди левове за ток. Не са изключение сходни случаи даже и в столицата, където доста фамилии се оказват излъгани от вложители и постройките остават с години без „ Акт 16 “. Тези фамилии вземат решение да живеят в довършените си здания, които обаче не могат писмено да вземат жилищен статут, поради неизпълнени условия.

„ Докато Кирил Петков се чуди в коя резиденция да се карантинира, а депутатите му се изтеглят от протестиращи, бизнеса и всички небитови консуматори на електрическа енергия са в цялостен колапс “, написа ни нашият четец.

Заради същото безучастие в Министерски съвет краткотрайно затвори и най-големият цех у нас „ Арсенал “ Казанлък, който обезпечава прехраната на 9 хиляди чиновници.

Вчера от СЗБ и БАЗ оповестиха, до момента заведенията за хранене всекидневно са плащали сметки по 7 до 8 хиляди лв., а последните дни получават фактури за 34 хиляди лв.. „ Такова нарастване с над 4 пъти е невероятно да бъде обезщетено и ни обричат на банкрут “, обявиха ресторантьорите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР