Непоносима миризма от свинеферма тормози жителите на добруджанското село Дъбовик.

...
Непоносима миризма от свинеферма тормози жителите на добруджанското село Дъбовик.
Коментари Харесай

Миризма от свинеферма тормози жителите на село Дъбовик

Непоносима миризма от свинеферма тормози жителите на добруджанското село Дъбовик. За това алармираха наши фенове. За да намерят решение на казуса, локалните основали предприемчив комитет, само че за две години писане на тъжби до институциите не постигнали нищо.

Дъбовик, Генерал Тошево

Местните се оплакват, че няма седмица, в която най-малко два дни миризмата от фермата за прасета да не се носи в селото.
Мария Кръстева - гражданин на с. Дъбовик: „ То не е естествена миризма от животни, разбирате ли. Това е смесено нещо с химии, задушаваща и бързам да се прибера у дома, просто ще припадна от тая задушаваща миризма. "
В селото живеят и фамилии чужденци. Някой към този момент обмислят да продадат парцелите си.
Джеймс, британец: „ Вече желая да си продам къщата, само че кой би купил къща в село, в което мирише извънредно. Тук към този момент не е място за живеене ".
В опит да намерят решение на казуса, от инициативния комитет са писали тъжби до всички институции.
Атанас Малчев - ръководител на инициативния комитет: Отговорите са, че няма неприятни миризми на територията на селото, жалбите ви са неоснователни. Разбирате ли какво безсрамие? "
От фермата споделят, че тя е издигната по най-модерните европейски технологии за развъждане на прасета. Множеството инспекции пък не показвали замърсяване на въздуха в село Дъбовик. Недоволните пък упорстват миризма в селото да няма.
Атанас Малчев - ръководител на инициативния комитет: „ Единият от методите е да се слагат филтри на комините за изхвърляне на нечистия от животните въздух. "
Кметът на общината е разпоредил мониторинг на непорочност на въздуха.
Валентин Димитров - кмет на община Генерал Тошево: След това ще създадем среща, ще поканим вложителя и в случай че е належащо - да се подхващат ограничения. "
Недоволните пък са безапелационни, че в случай че миризмата продължи, ще пристъпят към гражданското непокорство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР