Непоклатимата самоувереност ви прави по-харесвани и уважавани от околните, отколкото

...
Непоклатимата самоувереност ви прави по-харесвани и уважавани от околните, отколкото
Коментари Харесай

Хората вярват повече на шумните, отколкото на правите

Непоклатимата самонадеяност ви прави по-харесвани и уважавани от близките, в сравнение с „ незначителния ” факт, че сте прави в изказванията си, сподели ново изследване. Причината за това е, че хората се боят от несигурността и гравитират към тези, които наподобяват най-сигурни в себе си.

Политическите и спортните коментатори, които излъчват посланието „ може и не постоянно да съм прав, само че крещя по-силно от събеседника си ” потвърдено притеглят повече фенове от по-дълбокомислените анализатори, споделят откривателите от Вашингтонския университет. 

В изследването са оценени разнообразни профили на известни коментатори в „ Туитър ”.

Специалистите желали да схванат по какъв начин самоувереността и точността на изявленията въздействат върху репутацията. Проучените коментатори предсказвали изхода от баскетболен мач сред два от най-популярните тимове в Съединени американски щати.

Учените давали на всеки туит оценка за самонадеяност съгласно употребяваните в него изречения.

Оказало се, че " шумни " думи като „ заличавам ” и „ анихилирам ” притеглят повече позитивно внимание от по-прости думи като „ надвивам ” да вземем за пример.

В последна сметка най-самоуверените коментатори привлекли 50% повече позитивни мнения, въпреки и да били точни в предсказанията си единствено на 47% - тъкмо толкоз, колкото е и точността при инцидентно съмнение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР