Неотслабващият циклон Фреди, който връхлетя Южна Африка, отне живота на

...
Неотслабващият циклон Фреди, който връхлетя Южна Африка, отне живота на
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите от циклона Фреди в Южна Африка

Неотслабващият циклон Фреди, който връхлетя Южна Африка, лиши живота на минимум 56 души в Малави и Мозамбик, откакто в събота вечерта връхлетя континента за повторно, оповестиха управляващите и на двете страни, представени от Асошиейтед прес.



Местната полиция съобщи, че в Малави са починали 51 души, от които 36 във финансовата столица Блантайър в централната част на страната, а няколко други са в неопределеност или са ранени. Властите в Мозамбик оповестиха, че от събота насам в страната са починали петима души.



Според отчет на полицията измежду жертвите в Малави има петима души от едно семейство в градчето Ндиранде в Блантайър. Бурните ветрове и проливните дъждове разрушили къщата им. Сред починалите е и тригодишно дете, " затрупано под отломките ". Родителите му са оповестените за изчезнали, оповестяват управляващите.



Циклонът се вихри над Мозамбик и Малави към този момент три дни. Той връхлита континента за повторно, като от края на февруари предизвиква вреди в южната част на Африка. При прекосяването си над океана той нанесе провали и на островните страни Мадагаскар и Реюнион.



Първоначално циклонът Фреди се образува край Австралия при започване на февруари и мина през цялата южна част на Индийския океан. Очертава се това да е най-продължителния тропически циклон, регистриран в историята. Метеорологичната организация на Организация на обединените нации е свикала експертна група, която да дефинира дали той е подобрил върха, подложен от урагана Джон през 1994 година - 31 дни.



фотоси: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР