Неотдавнашната транзитна“ визита на тайванската лидерка Цай Инуън в Съединените

...
Неотдавнашната транзитна“ визита на тайванската лидерка Цай Инуън в Съединените
Коментари Харесай

„Транзитната“ визита на Цай Инуън в Съединените щати отрезви много тайванци

Неотдавнашната „ директна “ аудиенция на тайванската лидерка Цай Инуън в Съединените щати имаше за цел да показва, че тази страна съблюдава обещанието си за „ отбрана “ на Тайван.

 Това, което действително интересува Вашингтон в връзките му с Тайпе обаче е финансовата полза. След като президентът Джо Байдън влезе в Белия дом, администрацията му е одобрила девет покупко-продажби за продажбата на оръжията на Тайван на стойност 3,5 милиарда $. От друга страна, тайванските управляващи търсят от Съединени американски щати отбрана, само че това, което Вашингтон желае е да им донесе война. Всичко това кара от ден на ден тайванци да схващат каква е действителната обстановка и една от най-често употребяваните думи в обществените мрежи на острова е „ пласиране на Тайван “. Сред множеството мнения се откроиха въпросите на една жена към Цай Инуън, които са изключително показателни: „ Защо искаш да си пешка на американците? Защо Тайван би трябвало да се трансформира в склад за муниции? Защо 16-годишни деца би трябвало да бъдат пращани на война? “

Преди време Тайван осъществя невероятни триумфи в икономическото си развиване. Въпреки това, откогато Цай Инуън пристигна на власт и следва курс на по-тясно съдействие със Съединени американски щати, висококачествените активи в региона последователно го напуснаха. И се оказва, че тези, които считат, че Съединените щати вършат единствено две неща – да продадат оръжия и прибират крайните облаги от високотехнологичните производства на Тайван – са прави. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР