Неотдавнашната акция във срещу новите ограничителни мерки, свързани с от

...
Неотдавнашната акция във срещу новите ограничителни мерки, свързани с от
Коментари Харесай

В Европа расте недоволството срещу ограничителните мерки

Неотдавнашната акция във против новите ограничаващи ограничения, свързани с от Covid-19 не е изключение. Постоянният боязън от пандемията, която лиши живота на над 1 млн. души в световен мащаб способства за спазване на механизми, ориентирани към разпространяването ѝ. Но в цяла Европа се появяват от ден на ден придвижвания на съперници на носенето на маски и протестни акции на недоволни от дейностите на държавните управления, които в случай че не се смятат пагубни за свободите, то най-малко са спорни. Това написа в собствен разбор френското издание Le Monde и обръща внимание на обстановката в някои от европейските страни. 
Мерките в към момента се употребяват с поддръжка. В средата на септември поддръжката към ограниченията е била 69%, което е с 9 пункта повече спрямо август. Според Le Monde " злобата на придвижването на съперниците на маските принуждава държавното управление на Ангела Меркел да бъде внимателно. Всички са изумени от несполучливото нахлуване над Бундестага от 29 август от към 100 души - неонацисти, антиваксъри и други поддръжници на теорията на заговора. " Според проучване на ZDF единствено 14% от интервюираните утвърждават тези демонстрации.В Нидерландия противните на маските стигнаха до конфликти с полицията.
 Ангел Кунчев: Няма потребност от смяна на противоепидемичните ограничения у нас Ангел Кунчев: Няма потребност от смяна на противоепидемичните ограничения у нас
Трябва ли да е наложително носенето на маски и какъв брой са нужни те. " Имайте поради, че вирусът не лети в пространството самичък. Той е върх...
В , където здравната система е децентрализириана мерките се постановат на общинско равнище. В Кампания бе върнато наложителното носене на маска на открито, образецът бе последван и от Сицилия. Тези ограничавания, като цяло се възприемат добре от хората, които към момента са травмирани от пагубните последствия на пандемията през март и април в Ломбардия.
Във положителната воля на британците стартира да понижава. Ограниченията, въведени през последните дни (нощен час за питейните заведения и заведенията за хранене, изолираност за хиляди студенти в кампусите им, възбрана за навестяване на родственици...) даде нов подтик за митинги против ограничаващите ограничения. 
Мерките, признати в мадридския район в се възприемат мъчно. В работническите квартали в южната част на столицата, където равнището на заболеваемост е най-високо, хората могат да излизат на открито единствено за работа, на учебно заведение, на доктор или при форс-мажорни условия. В отговор на това решение на 24 септември бяха извършени към 50 демонстрации, в които стотици откликнаха на апела да бъдат наказана " изборната карантина ", както и нейната " сегрегация, несправедливости неефективност. "
Политическият напредък в по въпроса става все по-очевиден. Социал-демократите непрекъснато подлагат на критика ограниченията, подхванати от държавното управление. На 19 септември в Букурещ и други градове в страната се организираха няколко демонстрации срещу носенето на маски. 
 Зима без локдаун: Европа последва Швеция Зима без локдаун: Европа последва Швеция
Европа се приготвя за първата зима с ковид и втората вълна на пандемията, само че е твърдо решена да избегне ново тотално затваряне, п...
учуди всички, обявявайки разпределяне на настоящите ограничения от 1 октомври - анулация на наложителното носене на маски на публични места, разширение на обществените контакти и 7-дневна карантина, вместо 14 дни.
В , откакто на 25 септември здравното министерство разгласява най-лошия си дневен доклад от началото на карантината напролет, равнището на ограничавания остава доста по-ниско спрямо началото на лятото. Съблюдаването на ограниченията има инцидентен темперамент, коментира Le Monde. " Нашият министър-председател и министърът на опазването на здравето са икономисти. Струва ми се, че дават приоритет на стопанската система ", съобщи основният инфекционист на страната. 
не съумява да избегне умората на своите поданици. Правителството загатна, че в случай че случаите на се усилят може да се наложат някои ограничавания за избран интервал от време. По данни на изследване, извършено от  Ipsos увереността на шведите в способността на държавното управление да се оправи с пандемия е паднала от 50% позитивни мнения през май до 36% през август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР