Неотдавна в САЩ забраниха използването на триклозана в течния и

...
Неотдавна в САЩ забраниха използването на триклозана в течния и
Коментари Харесай

Зловещата И Смъртоносна Опасност От Сапуна За Ръце, Която Не Сте И Допускали, Че Съществува

„ Неотдавна в Съединени американски щати не разрешиха потреблението на триклозана в течния и твърдия сапун. Въпреки това триклозан към момента се употребява в санитарните препарати “, отбелязва експертът от института Константин Белослудцев.

Триклозанът, който е открит в средата на 60-те години, съвсем незабавно намира приложение в битката с бактериалните и гъбичните инфекции. Неотдавна биолозите стигат до извода, че антибиотикът въпреки всичко въздейства върху здравето на индивида, в частност той провокира хормонални нарушавания и алергия. Заради това разпространяването и потреблението му бяха внезапно лимитирани.

Наблюдавайки за въздействието на триклозана върху работата на клетките на черния дроб и техните митохондрии на опитни мишки, съветските учени откриват, че веществото може да провокира всеобща крах на тези кафези. По думите на експертите, биолозите от дълго време подозират, че веществото може да докара до появяването на „ дупки “ в обвивката на митохондриите, които са самобитни „ енергийни станции “ на клетката. Това от своя страна може да инициира стратегия за клетъчно „ самоубийство “.

След провеждането на редица опити, учените стигат до извода, че на процедура триклозанът може да бъде доста по-опасен за хората и другите многоклетъчни животни, в сравнение с за микробите.

По думите на Белослудцев, учените възнамеряват да прегледат по какъв начин триклозан въздейства върху живите организми, защото е известно, че неговите съединения са способни доста да се натрупват в тъканите на водните организми.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР