Неотдавна компанията AMD официално представи второто поколение на процесорите Ryzen

...
Неотдавна компанията AMD официално представи второто поколение на процесорите Ryzen
Коментари Харесай

Процесорът AMD Ryzen Threadripper 2990WX бе клокнат до 5,1 GHz

Неотдавна компанията AMD публично показа второто потомство на процесорите Ryzen Threadripper и разгласи, че продажбите на флагманския чип Ryzen Threadripper 2990WX ще стартират на 13 август. В същия ден чипмейкърът даде утвърждението си за издание на пълноценно обзори на новия процесор. Популярното уеб-издание Tom’s Hardware разгласява първата информация за овърклокърския капацитет на мощния 32-битов процесор.

По време на мероприятието AMD Tech Day овърклокърите на AMD форсираха процесора Ryzen Threadripper 2990WX до 5,1 GHz за всичките ядра. В този режим чипът сподели в бенчмарка Cinebench R15 впечатляващите 7618 точки. Процесорът бе охлаждан благодарение на течен азот.



За съпоставяне. върхът в Cinebench R15 принадлежи на процесора Core i9-7980XE (18 ядра/36 потока, 2,6-4,2 GHz) показал 5828 точки. За постигането на този резултат американски овърклокър форсира процесора на Intel до 5828 MHz.



По време на събитието Cinebench R15, корпорацията Intel се похвали с анонимен 28-ядрен процесор, който сподели в Cinebench R15 резултат от 7335 точки. Засега не се знае който тъкмо е този процесор.

Да си напомним, че съгласно пътната карта на Intel, през четвъртото тримесечие процесорният колос би трябвало да показа новите CPU Skylake-X. Очакват се по-високи работни честоти и главно преразглеждане на цените.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР