Неочакваното прекратяване на кариерата на Жерард Пике по никое време

...
Неочакваното прекратяване на кариерата на Жерард Пике по никое време
Коментари Харесай

Испански журналист посочи причините за неочакваното решение на Пике

Неочакваното преустановяване на кариерата на Жерард Пике късно е вследствие на поредност от неспазени обещания, които са му били дадени. Това твърди известният испански публицист Ману Кареньо. Вчера 35-годишният бранител на Барселона шокира с решението си да се откаже от футбола незабавно, като евентуално за последно ще вземе присъединяване в идния мач на каталунците с Алмерия в неделя вечер.

Според упоменатия Кареньо Пике е останал извънредно отчаян, че от началото на сезона на него се разчиташе единствено когато няма кой различен, както и че той е бил посочван като непотребен в клуба и не е получавал поддръжка от управлението.

Световният и европейски отличник е взел присъединяване в 9 от всичките 18 дуела на Барса до момента. Само в 5 от тях той е бил на терена през всичките 90 минути. Той обаче не записа нито минута в дербито с Реал Мадрид и двата дуела с Байерн (Мюнхен) от Шампионската лига, въпреки да беше здрав.

Пике в допълнение се е засегнал от отношението на треньора Чави Ернандес. Още през лятото той знаеше, че към този момент няма да е корав титуляр, само че се съгласи да се бори за мястото си в конкуренция с куп други бранители. В един миг обаче множеството други бранители се контузиха, само че вместо да залага повече на ветерана, Пике стартира да пуска на неговата позиция Маркос Алонсо, който цялостен живот е бил ляв бек.

Призиви някогашният сътрудник на Шакира да напусне “Камп Ноу ” имаше още след края на предишния сезон. Увеличи се и натискът от страна на управлението, откъдето търсеха метод да понижат размера на заплатите, насочвайки се към опитните. В нито един миг никой от шефовете по този начин и не застана зад Пике, което в допълнение го е разочаровало.

“За този сезон Барса си сложи няколко цели: да печели титли, да играе добре при Чави… и Пике да се махне! Поздравления! Вече съумяха да изгонят Жерард, а да забележим дали ще съумеят с другите си цели ”, разяснява Ману Кареньо пред “Ел Ларгеро ”.
 Пуйол към Пике: Малцина защитаваха фланелката на Барса като теб Пуйол към Пике: Малцина защитаваха фланелката на Барса като теб
Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР