Неочаквано мощна съпротива среща американският автомобилен производител Tesla срещу трудовите

...
Неочаквано мощна съпротива среща американският автомобилен производител Tesla срещу трудовите
Коментари Харесай

Скандинавски удар по Tesla заради правата на работниците

Неочаквано мощна опозиция среща американският авто производител Tesla против трудовите си практики в скандинавските страни. Най-различни профсъюзни организации проведоха протест на компанията, който може да ѝ коства скъпо, пишат международните организации.

" Ябълката на раздора " са механиците от формалния сервиз на Tesla в Швеция. Компанията отхвърля да подпише групов трудов контракт с тях, защото има кардинална позиция против този вид съглашения на световно равнище и твърди, че дава задоволително положителни условия на всеки чиновник.
 Компанията за коли чартърен Sixt
Компания за коли чартърен, с интервенции у нас, " изхвърля " електрическите автомобили на Tesla от автопарка си

Причините са високи разноски, както и обезценка

Синдикатите не са на това мнение - а и 90% от работещите в страната са на групов трудов контракт.

Резултатът за Tesla е меко казано противен. Шведските, датските и норвежките докери отхвърлят да разтоварват коли на Tesla. Финландският транспортен синдикат също изрази взаимност с механиците и разгласи, че няма да допусне нови коли на компанията да стигнат до Швеция.

Не единствено това, само че работещите в пощенската компания PostNord оповестиха, че няма да доставят регистрационни табели за наличните и подготвени за продажба коли на Tesla. Профсъюзът съумя да отбрани правото си да приложи тази мярка и в правосъдно дело.
 Шефът на Mazda: Само Tesla има триумф при електрическите автомобили
Шефът на Mazda: Само Tesla има триумф при електрическите автомобили

Компанията на Масахиро Моро продаде единствено 66 EV автомобила в Съединени американски щати през 2022 година

Датски пенсионен фонд продаде своите акции в Tesla на стойност близо 70 млн. $ в символ на митинг, а подмятания в тази посока се виждат и от аналогични структури в Швеция.

Северните страни са основен пазар за Tesla, тъй като са измежду водещите във връзка с навлизането на електрическите автомобили. Тази година най-продаваната кола в Швеция е точно Tesla Model Y.

" Това е полуда ", беше сбитият коментар на Илон Мъск.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР