Неочакваният успех на Squid Game“ даде зелена светлина за представянето

...
Неочакваният успех на Squid Game“ даде зелена светлина за представянето
Коментари Харесай

Подобно на „Squid Game“, „Bargain“ търгува на ръба на животът е евтин на южнокорейската драма

Неочакваният триумф на „ Squid Game “ даде зелена светлина за представянето на повече южнокорейски драми в Съединени американски щати, като Paramount откри партньорство с основаната в Сеул CJ ENM, с цел да направи това. Последният плод на тази връзка, „ Изгодна договорка “, не е толкоз натрапчиво гледаем като „ Игра на калмари “, само че го повтаря в едно основно отношение, тъмно отразявайки общество, в което животът е на ниска цена и класовото разделяне може да бъде съдбовно.

В този смисъл и двата сериала имат нещо общо с други високопоставени южнокорейски продукции, измежду които спечелилия Оскар филм „ Паразит “, в който семейство борещи се измамници нападнаха и манипулираха паралия.

Както заяви NPR, когато „ Играта на калмари “ стартира, тази драма се корени в икономическата рецесия, претърпяна в Южна Корея в края на 90-те години, която опустоши нейната междинна класа. Ако има обща тематика за всички тези неща, това е отчаянието и далечината, до която човек ще отиде, с цел да оцелее, даже в случай че това става за сметка на другите.

Jeon Jong -Seo като Park Joo Young и Jin Sun-kyu като Noh в " Bargain. " Jeon Jong-Seo като Park Joo Young и Jin Sun-kyu като Noh в " Bargain ". TVING Co/Paramount+

Подобно на „ Squid Game “ – който Netflix скоро ще експлоатира в допълнение с игрово шоу, въодушевено от поредицата – „ Bargain “ довежда този въпрос до притеснителни крайности, с спомагателен поврат на тягост за добра мярка. Историята стартира в хотелска стая, където Hyung-soo (Jin Sun-kyu) е пристигнал да се срещне с Joo-young (Jun Jong-seo, представящ чудесно представяне) за уговорена платена полова среща. Отивайки на отдалечено място, Hyung-soo засипва младата жена с въпроси за нейната възраст и непорочност.

Той е прав да бъде недоверчив, само че това е по неправилни способи, защото Джу Йънг е част от комплициран кръг, който примамва мъже в хотела, след което ги упоява и продава органите им на търг. Но преди Hyung-soo да бъде понижен до очи, бъбреци и други жизненоважни органи, се случва нещо, което наподобява като опустошително земетресение, което нанася съществени вреди на оборудването и хвърля всичко в безпорядък, защото тези, които са хванати в капан, би трябвало ненадейно да подписват съюзи – някои много непредвидени и неуместни – с вярата да се измъкне.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР