Неочакван обрат в пленарна зала по време на гласуванията в

...
Неочакван обрат в пленарна зала по време на гласуванията в
Коментари Харесай

Парадокс: Парламентът отхвърли субсидията от 1 лев за партиите

Неочакван поврат в пленарна зала по време на гласуванията в бюджета остави партиите без пари за следващата година. Предложението на ръководещите дотацията да е 1 лев получи поддръжката единствено на 103 депутати от ГЕРБ, Воля и двама самостоятелни. От всички останали - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ”Обединени патриоти ”, събраха 120 гласа и съумяха да съборят предложенията на кабинета.
В залата настана ужас и сега финансовият министър Владислав Горанов разисква обстановката с Менда Стоянова, защото не е ясно по какъв начин ще бъдат финансирани партиите и дали ще се върне остарялото състояние от 11 лева на глас.

Малко преди този момент със 119 гласа " срещу " и 6 " въздържали се " бе отхвърлено предлагането на Българска социалистическа партия дотацията да бъде увеличена на 8 лева 98 депутати го поддържаха - единствено алените и патриотите.

Окончателният резултат е нула лв.. Това е заслужено и еднообразно финансиране на всички партии, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в коридорите на Народното събрание. Според него обстановката е вследствие на това, че авансово Движение за права и свободи изобличило ГЕРБ и Българска социалистическа партия в съглашателство.

Намаляването на дотацията е опит да се притисне опозицията и удар върху устоите на страната, даде звук зам.-шефът на Народното събрание Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. Чрез предлагането за дарения се дава опция на огромния бизнес да нахлуе в политиката и тя да бъде превзета от олигархията, добави той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР