Необятните възможности, които предоставят високите технологии и по-специално, виртуалната и

...
Необятните възможности, които предоставят високите технологии и по-специално, виртуалната и
Коментари Харесай

Виртуалната и добавената реалност влиза в обучението на бургаските третокласници

Необятните благоприятни условия, които дават високите технологии и по-специално, виртуалната и добавена действителност – VR и AR, ще влязат в бургаските класни стаи. Първи от тях ще се възползват учениците в 3-те класове на бургаските учебни заведения.  

Вече 70 учители, преподаващи на 3 клас, бяха подготвени и квалифицирани за работа със профилирания програмен продукт в просветителна среда по плана „ Първокласно начало - виртуална и добавена действителност “ на Община Бургас. Веднага след него учителите получиха лиценз за достъп до новаторската и единствена по рода си у нас XR-лаборатория. Преди да бъде въведена новата технология в класовете, следва учителите да разработят своите бъдещи уроци, употребявайки новите благоприятни условия на виртуалната и добавена действителност.  

Първото по рода си образование на преподаватели за работа с новата софтуерна XR платформа мина в постройката на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и в Експо център „ Флора Бургас “, до момента в който стане изцяло подготвен новаторският обучителен Център за виртуална и добавена действителност, основан от Община Бургас и Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, със съдействието на американската корпорация „ ЕОН Реалити “. Обучение за работа с нея ще минават поетапно и преподавателите на по-горните класове. 



Кметът Димитър Николов посети XR-центъра, който се намира в Конгресния център до Морска гара, където зам.-ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Сотир Сотиров и екипът му демонстрираха опциите на модерната високотехнологична софтуерна платформа.  

XR-центърът разполага с най-съвременна техника за виртуална и добавена действителност, а задачата му е да въодушеви бургаските възпитаници, студенти и преподаватели да употребяват новаторските технологии в областта на образованието и да подкрепя бизнеса в намирането на реформаторски подходи при образованието на фрагменти.  

Създадените запаси оферират богати благоприятни условия за проява на 3D обекти и 360-градусови панорами, като последните могат да се вършат виртуални разходки в праисторическите времена, дълбините на морското дъно или необятния Космос, да се прегледат хубостите на Бургас или пък Амазонските джунгли. 3D уроците ще бъдат от изгода в часовете по биология, химия, физика, природа и обществото и доста други.  



XR-центърът ще обезпечи достъп до профилирания програмен продукт и висококачествени цифрови материали за образование на над 750 преподаватели и 5000 студенти и възпитаници през идващите 5 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР