Необработени естествени диаманти, получени от добивните площадки на De Beers

...
Необработени естествени диаманти, получени от добивните площадки на De Beers
Коментари Харесай

De Beers ще продава изкуствени диаманти

Необработени естествени диаманти, получени от добивните площадки на De Beers в Африка

Още по тематиката
" Майкрософт България " и Coursedot подкрепят IT пазара посредством нови образования

Съвместният план на двете компании е по програмата Microsoft Certification Lab и към този момент започва
29 май 2018
Възходът и падението на най-младата милиардерка Елизабет Холмс

Допреди три години започващата й компания за кръвни проучвания Theranos се оценяваше на над 9 милиарда $. Днес сдружението и основателката му са разследвани за огромна машинация
28 май 2018
Ford влага 200 млн. евро в уголемение на завода си в Румъния

Американската компания ще прави нов модел автомобил в Крайова
28 май 2018
De Beers ще употребява блокчейн механизъм, с цел да следи диамантите си

Инициативата е още едно доказателствата за навлизането на технологията в практиката отвън финансовия бранш
6 дек 2017 Най-голямата компания за рандеман на диаманти в света De Beers поставя началото на синтетично произвеждане на диаманти, изоставяйки един от фундаменталните правила, към които е построена компанията, оповестява Bloomberg.

Високотехнологична конкуренция

От самото си основаване през XIX век De Beers се развива като компания, поощряваща естествения рандеман на скъпоценните камъни, а през последните години даже се разгласи намерено срещу лабораторния синтез на диаманти. Понастоящем, наподобява, компанията е решила да промени главната тенденция в развиването си, инвестирайки в уреди и изследване на изкуствени способи за произвеждане на диаманти. Традиционно естественият развой на формиране на диаманти в природата лишава стотици милиони, даже милиарди години, до момента в който в лабораторни условия това нормално протича в границите на няколко месеца, а камъните, създадени по синтетичен път, даже превъзхождат естествените в някои връзки и доста улесняват процеса на произвеждане на бижута.

В момента наподобява, че развиването на нови технологии за произвеждане на диаманти, намаляващи времето за синтез до няколко седмици или даже дни, принуждава De Beers да се включи във високотехнологичната конкуренция за синтетичните скъпоценни камъни. В известие до клиентите си от компанията са декларирали, че ще стартират продажба на синтетично създадени диаманти на цена от към 800 $ за карат, оповестява организацията.

Синтетично напреднала компания

Въпреки че от De Beers в никакъв случай до момента не са продавали изкуствени диаманти, компанията в реалност е извънредно напреднала в производството им. Една от най-големите лаборатории за произвеждане на диаманти и в индустриално, и в софтуерно отношение е благосъстоятелност на компанията. Element Six е една от водещите международни компании, произвеждащи синтетични диаманти, които намират приложение най-вече в индустрията. Наред с това компанията от години създава синтетични диаманти, които употребява в проучвания на разликите с естествените камъни и с цел да увери клиентите си, че купуват естествени диаманти.

Докато синтетичните диаманти съставляват едвам една дребна част от международния пазар на диаманти, възлизащ на 80 милиарда $, търсенето за изкуствените камъни нараства заради доста по-ниската им стойност. Дори огромните компании за търговия на дребно като Walmart към този момент оферират разнообразни бижута с изкуствени диаманти на клиентите, търсещи по-евтини други възможности.

De Beers, която е част от Anglo American, ще продава синтетичните скъпоценни камъни под марката Lightbox Jewelry, който ще бъде пуснат в Съединени американски щати до края на годината, обявиха от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР