Необичайно високите температури за това време на годината създадоха много

...
Необичайно високите температури за това време на годината създадоха много
Коментари Харесай

Необичайно високите температури ще причинят спад в селскостопанските добиви в Босна и Херцеговина


Необичайно високите температури за това време на годината сътвориха доста проблеми на селскостопанските производители в Босна и Херцеговина, оповестява Българска телеграфна агенция, цитирайки изказване на ръководителя на Сдружението на земеделците на Федерация Босна и Херцеговина Неджад Бичо.

Пред ФЕНА Бичо уточни, че топлото време е проблем, засегнал изключително пчеларите, защото има възможност пчелите да измръзнат, тъй като по-топлото време ги издърпва от кошерите.

Той добави, че зърнопроизводителите имат проблеми и с вредители, които атакуват растения, които в този момент поникват - пшеница и други есенници.

Бичо изясни, че няма опция да се защитят растенията, които цъфтят по това време на годината, а това ще се усети изключително напролет, защото времето не е удобно за нищо и може да се отрази доста зле на пролетната сеитба.

Той акцентира, че овощарството също елементарно може да пострада, тъй като овощните насаждения може да стартират да пъпкуват, а след това - да бъдат унищожени от първата ранна слана.

Бичо твърди, че би трябвало да се чакат понижени добиви, а пчеларите може да понесат обилни вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР