Необичайно топло за сезона и днес. Минималните температури ще бъдат

...
Необичайно топло за сезона и днес. Минималните температури ще бъдат
Коментари Харесай

Необичайно топло за края на февруари и днес

Необичайно топло за сезона и през днешния ден. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 8°, в София – към 4°, а оптималните - сред 8° и 20°, в София – към 15°.

Облачността над по-голямата част от страната ще е раздрана, междинна и висока. В часовете преди обяд в низините и равнините още веднъж ще бъде с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток, в Дунавската низина – от изток-североизток.

Привечер от югозапад облачността ще стартира да се усилва и през нощта тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд.

По Черноморието в часовете до обяд ще е облачно и мъгливо. Около пладне видимостта ще се усъвършенства, ниската облачност ще се раздра и ще намалее. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 8° и 11°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността преди обяд ще забележителна, а след обяд раздрана, най-вече междинна и висока. Привечер от запад ще се усили и вплътни, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Ще духа сдържан южен вятър, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.

В петък и събота ще доминира облачно време. На места, основно в Западна и Централна България, ще има и превалявания от дъжд, в планините над 1800-2000 метра - от сняг. Значителни по количество ще са в крайните югозападни региони. Вятърът ще е слаб, в източните региони - сдържан, в петък - от изток, в събота - от североизток. Минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, а дневните ще се намаляват и в събота оптималните ще са сред 8° и 13°.

През идващите два дни облачността ще се раздира и в доста региони краткотрайно ще понижава, в понеделник и до най-вече слънчево. Само на обособени места в планините ще превали едва. В неделя вятърът ще стихне, а в понеделник ще е слаб, от югоизток. Сутрешните температури ще се намалят с 3-4 градуса, а дневните ще се покачат и в понеделник оптималните ще са сред 13° и 18°.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР