Необичайно голям брой нови регистрации по настоящ адрес има в

...
Необичайно голям брой нови регистрации по настоящ адрес има в
Коментари Харесай

Преди вота: Ръст на адресните регистрации във Варненско

Необичайно огромен брой нови регистрации по сегашен адрес има в 10 села във Варненска област преди локалния избор на 29 октомври. За това алармират от районното министерство след разбор на данните от Главна дирекция ГРАО. От август полицията във Варна работи по сигнал, обвързван с регистрациите по сегашен адрес в едно от огромните села в Община Ветрино. Данните към този момент са препратени към прокуратурата.

Аргир Аргиров има регистрация по сегашен адрес от март, само че твърди, че живее в село Неофит Рилски повече от година.

" Искам да се занимавам с озеленяване. И тук мястото подготвя хората, които желаят да се учат в тази област, да дойдат и да попият познания и това е повода да дойда ", съобщи Аргир Аргиров.

Според локалните хора при започване на тази година жителите на селото са се удвоили. 198 души са се записали по сегашен адрес от януари до април тази година. Това е крайният срокът за нужните най-малко 6 месеца уседналост до датата на изборите 29 октомври.

Преди 4 години край селото беше построен Исторически парк. Туристическият обект обезпечава работа на доста хора в района, за други е просто забавно място, а селото – положително за живеене.

" Миналата година разбрах за парка, започнах да пристигам събота и неделя на доброволчески начинания. Хареса ми общността, младежите, селото и взех решение да се преместя тук за непрекъснато ", разяснява Валентин Гьоков.

" Това е прелестно място за живот както за възрастни, по този начин и за деца. От няколко месеца брачната половинка ми дружно с детето са тук. Детето ми учи в локалното учебно заведение и по този начин - развиваме се и работим тук ", показа Стефан Стефанов.

Новите гласоподаватели в селото са 23% от всички имащи право на глас. По наша информация някои от тях са били убеждавани да гласоподават за избрана политическа мощ. Местните се надяват гласовете на новите заселници да не повлияят съществено на изборните резултати.

В друго село в Община Ветрино - Невша, новите регистрации по сегашен адрес от януари до април тази година са 104. Това са 21% от имащите право на глас, които са 540 души. Местните поданици се тормозят, че хората са регистрирани в необитаеми парцели, с цел да могат да гласоподават. Но не желаят различен да взема решение ориста им.

В края на другата седмица ще стане ясно дали ще има заличени имена в изборните описите, когато приключат инспекциите против изборния туризъм.

Репортер: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР