Необичайна рецепта за кюфтета, с която да изненадате семейството си

...
Необичайна рецепта за кюфтета, с която да изненадате семейството си
Коментари Харесай

Необичайна рецепта за кюфтета и то от обикновени съставки

Необичайна рецепта за кюфтета, с която да изненадате фамилията си

Искате ли да изненадате фамилията си с нова забавна рецепта? Тогава използвайте опцията да приготвите това извънредно ядене за вечеря или обяд. За приготвянето се нуждаете от следните артикули: 1 морков, 2 картофа и малко кайма.

Първо настържете моркова на ситно ренде в купа. След това настържете 2 картофа на едро ренде. Картофът отделя доста сок, по тази причина го сложете в друга купа. Отцедете сока и ги прехвърлете при настъргания морков.

 Необичайна рецепта за кюфтета и то от елементарни съставки

Сега прибавете към 300 грама кайма. Добавете скилидка нарязан чесън, чаена лъжичка сол, червен пипер и малко черен пипер. Разбъркайте всичко добре.

 Необичайна рецепта за кюфтета и то от елементарни съставки

От получената маса оформeте продълговати кюфтета. От това количество съставки получих 7 бройки.

 Необичайна рецепта за кюфтета и то от елементарни съставки

След това запържете ги в тиган. Необходимо е да пържите на мощен огън, само че не до подготвеност. Просто изпържете от всички страни до формиране на коричка, тъй че кюфтето да поддържа добре формата си. Всичко ми лиши към 5 минути. Дръпнете готовите кюфтета встрани и започнете с приготвянето на соса.

Разредете 1 супена лъжица доматено пюре в чаша вода. Ако нямате доматено пюре, можете да употребявате чаша елементарен доматен сок.

Нарежете на ситно една огромна глава лук. Запържете лука в тиган до златисто кафяво. Изсипете чашата доматен сок. Добавете 2 супени лъжици заквасена сметана, половин чаена лъжичка сол и малко италиански подправки. Разбъркайте.

Поставете кюфтетата в получения сос. Покрийте и оставете да къкри 25-30 минути на най-бавния огън.

Вижте още: Лесно и бързо заспиване за първокласен сън. Лесни техники

Страхотната вечеря за цялото семейство е подготвена! За тези кюфтета даже не е нужна гарнитура. Но, в случай че желаете, можете да ги сервирате със салата. Освен това не може да не отбележим необичайния усет на ястието, който прелестно ще ви изненада. Вкусът на картофите въобще не се усеща. Ако не знаете от какво са направени тези кюфтета, можете единствено да гадаете. Просто можете да превърнете елементарните съставки в ядене, което може да се трансформира във вашето обичано ядене.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР