Необичаен задочен диалог свърза САЩ и Русия в последните дни.

...
Необичаен задочен диалог свърза САЩ и Русия в последните дни.
Коментари Харесай

Илон Мъск чати с Путин в Clubhouse – приложение за богатите

Необичаен неприсъствен разговор свърза Съединени американски щати и Русия в последните дни. Американският милиардер Илън Мъск предложения съветския президент Владимир Путин в набиращото известност измежду бизнесмени и други известни хора приложение Clubhouse. „ За мен ще бъде огромна чест да приказвам с вас, “ написа Мъск, споменавайки Кремъл, в профила си в „ Туитър “, който другояче бе заречен да не употребява известно време, написа „ Дневник ”.

„ Интересна концепция, “ отговори през вчерашния ден Кремъл. Според прессекретаря Дмитрий Песков обаче „ първо би трябвало да разберем какво се има поради, какво се предлага, първо ще проверим, а по-късно към този момент ще реагираме. “ Путин не употребява обществени мрежи, напомни той.

Този диалог е единствено епизод в опита на богати персони – софтуерни бизнесмени в Съединените щати, само че и предприемачи от Русия и други страни – да изместят част от значимите си диалози към това приложение. Именно там Мъск заяви вест за една от противоречивите си хрумвания преди седмици – негова компания употребява чип, с цел да учи маймуна да играе на видеоигри. Предполагаемият пробив бе обявен в обширна аудио чат стая.

Как приложението стартира да набира сили и от бутикова мода в Силициевата котловина да се трансформира в световна, само че към момента елитна платформа за разговор с голям брой незнайни?

Само за iOS, единствено с глас, единствено с покана

Clubhouse, дело на напусналия „ Google “ Пол Дейвисън, съществува от съвсем година и още преди да има уебсайт, още в бета версия, се оценяваше на 100 млн. $. За изполването на това приложение има известни ограничавания – работи единствено на смарт телефони с операционната система на „ Епъл “, iOS.

Общуването става единствено с аудио, в действително време (не със запис на глас, каквато функционалност да вземем за пример разрешава „ Уотсап “), в чат стаи по ползи. Създателят на дадена стая може да взема решение кой ще приказва. При влизане в ново пространство човек стартира автоматизирано да чува диалозите. Може единствено да слуша, може да изиска от модератора да взе участие, а може и самичък да сътвори стая.

В началото в стаите всекидневно имаше по двама или трима, а в огромните – стотина участници. В момента една стая може да поддържа до 5000 души и изчезва, когато свърши диалогът. С други думи: нищо не се записва, няма никаква отчетност. На доктрина няма ограничавания за тематиките – от бизнес проекти и политика до музика, медитация и даже съветски бани.

Всяка минута се основават хиляди стаи, отворени или затворени; кои са забавни на новия консуматор, логаритъмът взема решение въз основата на информацията в профила му.

По принцип в Clubhouse се влиза единствено с покана от консуматор. Общият им брой се разраства и към този момент е близо 5.3 млн. души (но това е броят на свалянията; сега точният брой ползващи не е известен). За „ елитарно “ приложение това е важен растеж за малко над половин година – към края на май 2020 година потребителите са едвам 1500.

През декември бяха над 600 хиляди Един консуматор може да предложения двама нови. При регистрация приложението получава достъп до контактите на потребителите. Съосновател на фонд за рисков капитал, един от ранните употребяващи Clubhouse, сподели тогава за концепцията: „ Или ще е мъртва до юли, или ще е нещо огромно. “

В реалност има опция човек да си изиска покана. Тя също по този начин се продава в „ стеснен тираж “ в eBay – на тази страница са налични няколко. В съпоставяне с предишния месец цената е спаднала в пъти.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР