Необходимостта от повече гъвкавост в европейската индустриална политика и ролята

...
Необходимостта от повече гъвкавост в европейската индустриална политика и ролята
Коментари Харесай

Румен Радев: Само със съгласувани политики на правителствата и бизнеса Европа ще бъде конкурентоспособна

Необходимостта от повече еластичност в европейската индустриална политика и ролята на бизнеса за обезпечаване на повече претовареност и възстановяване на богатство на жителите. Това разискаха на "Дондуков " 2 президентът Румен Радев и представители на Конфедерацията на европейския бизнес (BusinessEurope), оповестиха от прессекретариата на президента.

Във фокуса на диалога са били и българските цели в границите на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз и по-конкретно визията за бъдещата Многогодишна финансова рамка след 2020 година

Според Румен Радев европейските институции и националните държавни управления би трябвало да проведат изчерпателен спор за реализиране на общи дълготрайни цели. "За да осъществяваме оптимална среда за развиване на бизнеса, би трябвало на първо място да формулираме тактика с далечна вероятност със съгласувани първостепенни цели ", е декларирал президентът.

Той е показал конкурентоспособността, нововъведенията, дигитализацията, образованието и битката с климатичните промени като главните фактори, които би трябвало да бъдат включени в европейската тактика за промишлеността. Държавният глава и европейският бизнес са призовали в договарянията на Англия за излизане от Европейския съюз да се зачетат правата на всички наранени жители - както на работещите от Европейски Съюз на територията на Острова, по този начин и на британците, избрали Континента. Тема на диалога е било и присъединението за страната ни към Европейския валутен съюз.

"Общата валута е един от фундаментите на Европейски Съюз. България прецизно извършва критериите от Маастрихт, поддържаме невисок бюджетен недостиг и инфлация, бележим стопански напредък и предлагаме доста положителни условия за вложения. Преди всичко обаче би трябвало да преценим по какъв начин тази стъпка ще се отрази на приходите на българските жители и да изчислим деликатно рисковете, с цел да може стопанската система ни да има настигащи темпове на напредък ", е споделил президентът Радев.

"Способността на европейския бизнес да остане конкурентен в международен проект е в полза на нашите жители. За да бъдем сполучливи на фона на външните провокации в областта на търговията, би трябвало да бъдем обединени и единомислещи. BusinessEurope споделя основните цели на България в границите на Европейски Съюз и председателството, като да вземем за пример задълбочаването и усъвършенстването на Икономическия и паричен съюз, завършването на единния пазар и дигитализацията ", е декларирала президентът на BusinessEurope Ема Марчегаля.

BusinessEurope съставлява ползите на 20 милиона дребни, междинни и огромни предприятия от целия континент. Тя е публично приет обществен сътрудник на европейско равнище и сплотява 39 бизнес организации от 34 европейски страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР