Необходимоесвободата на словото да бъде включена в образователната система в

...
Необходимоесвободата на словото да бъде включена в образователната система в
Коментари Харесай

Доц. д-р Йордан Евтимов: Свободата на словото трябва да се включи в образованието в България

Необходимоесвободата на словото да бъде включена в просветителната система в България. Това мнение изрази в ефира на Дарикдоц. доктор Йордан Евтимов – стихотворец и учител по креативно писане в Нов Български университет. Той бе посетител в новата графа на предаването „ Кой приказва “ - „ Смисълът “. За свободата на словото в студиото приказва и студентът по право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “Александър Танев, който е с руско-български генезис.

Доц. доктор Евтимов напомни времената у нас, когато разказването на вицове срещу властта можеше да докара до затвор. Той акцентира, че впо-широк публичен проект изключително значими са медиите, които доближават до огромен брой хора. Според него съществува ифеноменът някой да се показва посредством обществените медии като престиж, което е рисково.

Александър Таневнаправи паралел сред България и Русия.

ВРусия, съгласно студента, бидейки тоталитарна страна, е безусловно невероятно човек да се показва свободно.„ Да отидеш на митинг безда те арестуват и бияте малко евентуално “, добави той.Студентът е живял в Русия допреди 2 години, когато се е завърнал в България.

„ Тръгнах си и поради персоналната си сигурност. Но аз участвах и в доста опозиционни интензивности, в манифестации, които могат да въздействат на политическата действителност и просто разбрах, че след началото на войната аз нямам място там “, съобщи студентът.

„ Правото на независимост на словото е като това да дишаш – не го оценяваш,докато не ти го лишават “. Това съобщи в коментар по тематамедийниятанализатор и културологГеорги Лозановв репортаж на Мариана Корчакова, излъчен в рубриката.Според него точно новите технологии са тези, които предотвратяват цензурата, такава, каквато я познаваме в предишното.

„ Чрез свободата на словото човек може да ръководи властта, това е същността на демокрацията “, разяснява доцент Лозанов. Необходимо, съгласно него, е да бъде следен така наречен „ хейт “ онлайн.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР