Необходимо е строго прилагане на националното законодателство, за да бъде

...
Необходимо е строго прилагане на националното законодателство, за да бъде
Коментари Харесай

Заместник-министър Чамбов: Необходимо е строго прилагане на НЗ, за да бъде опазен дивечовият ресурс

Необходимо е строго използване на националното законодателство, с цел да бъде опазен дивечовият запас. Това сподели заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов, който откри 27-то издание на Международната галерия „ Природа, лов, лов на риба " и профилираната галерия „ Цветна пролет ". Той добави, че от Министерството на земеделието и Изпълнителната организация по горите, и с присъединяване на други заинтригувани страни, се правят регулярни инспекции за определяне на нарушавания, осъществявани от бракониери.

„ Вярвам, че с общи старания ще се усъвършенства опазването и контролът по съблюдаване на Закона за лова и запазване на дивеча ", сподели още инж. Чамбов. И посочи, че приходите от проведен ловджийски туризъм за 2022 година възлизат на повече от 6 млн. лв.. „ Генетичният капацитет, притежаван от дивеча, обитаващ територията на страната, ни е приет в международен мащаб.

Сигурен съм, че участията в интернационалните изложби като днешното могат да разпрострат капацитета на ловния ни туризъм отсега нататък ", сподели още заместник-министърът.

По думите му популяризирането на българската природа, част от която е българският дивеч, е значима идея, доказателство, за което е присъединяване на Министерството на земеделието и държавните предприятия, Изпълнителната организация по горите и Съюзът на ловците и рибарите като съорганизатори на изложбата.
На всички участници заместник-министър Чамбов пожела триумф и ползотворни бизнес контакти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР