Необходимо е броят на новите случаи с коронавирус в Германия

...
Необходимо е броят на новите случаи с коронавирус в Германия
Коментари Харесай

Коронавирус в Германия: Няма условия за махане на мерките

Необходимо е броят на новите случаи с ковид в Германия да спадне до няколкостотин на ден, с цел да може да продължи облекчаването на ограничаващите марки. Това разгласи през днешния ден Институтът " Роберт Кох " за заразни заболявания, заяви " Ройтерс ".

Днес в страната бяха оповестени 2337 нови случая за изтеклото денонощие, с които общият им брой става 150 383. Починалите са се нараснали с 227 и към този момент възлизат на 5321. Възстановилите се наброяват 106 800, от които 3500 за последните 24 часа.

" Ако още веднъж има повече близки контакти сред хората, броят на инфектираните ще нараства ", съобщи заместник-директорът на института Ларс Шаде. По думите му тогава разпространяването на ковид би излязло от надзор и здравната система ще бъде претрупана. От тази седмица в Германия е позволено отварянето на магазини с повърхност до 800 квадратни метра, започнаха работа и учебните заведения. Остава възбраната за събиране на повече от двама души на обществени места, а хората би трябвало да съблюдават отдалеченост от най-малко метър и половина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР