Необходимите промени в системата на спешната медицинска помощ обсъди здравният

...
Необходимите промени в системата на спешната медицинска помощ обсъди здравният
Коментари Харесай

Министър Асена Сербезова посети Центъра за спешна помощ в София

Необходимите промени в системата на незабавната здравна помощ разиска здравният министър проф. с шефа на ЦСМП - София доктор Георги Гелев.

Двамата разговаряха за дейностите на здравното министерство по организация на незабавната здравна помощ по въздух. По линия на Националния проект за възобновяване и резистентност България планува да закупи 5 хеликоптера, които ще се употребяват за превозване на пациенти със незабавни положения. Още един хеликоптер ще бъде обезпечен по план, финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014 - 2020 година

При визитата си в Районния координационен център към ЦСМП - София министър Сербезова беседва със чиновниците по отношение на логистиката на пациентите в София и региона и механизма за инспекция на свободните болнични кревати.

В края на месеца представители на българското здравно министерство, в това число и на ЦСМП, ще посетят Истанбул и Анкара, където на място ще се срещнат с организацията на незабавната здравна помощ в Турция. Целта е обмяна на опит и положителни практики, които да бъдат приспособени у нас.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР