Необходими са законодателни реформи, за да могат прокурорите и съдебната

...
Необходими са законодателни реформи, за да могат прокурорите и съдебната
Коментари Харесай

Янев: Въпреки че някои го заслужават, няма затворен политици за корупция

Необходими са законодателни промени, с цел да могат прокурорите и правосъдната система да работят по-ефективно. Гласоподавателите би трябвало да изпратят ясно обръщение, че желаят в политиката хора, които не мислят само за персоналния си интерес. Това декларира в изявление за швейцарското издание „ Блик “ министър председателят Стефан Янев , представен от .

Той уточни, че българите са наясно, че корупцията е огромен проблем от години.

„ Много политици не вършат нищо по въпроса и даже когато медиите изнасят нарушавания, обвиняването постоянно е неактивно. В България нито политици, нито предприемачи са затворени за корупция, макар че някои го заслужават “, съобщи служебният министър председател.

На въпрос какво прави той като министър председател, Янев дава отговор, че главната му задача е да провежда идните парламентарни избори на 11 юли.

„ Трудно ми е да допринеса с нещо значимо за толкоз малко време. Опитвам се да убедя хората да упражняват своите демократични права “, съобщи министър председателят.

Попитан дали финансирането от Европейски Съюз е контрапродуктивно, тъй като зарежда корумпираната система, Стефан Янев дава отговор:

„ Много сме признателни за тези пари. Първоначално българите смятаха, че европейците ще се грижат за това по какъв начин се изразходват парите. Но се оказа, че всяка страна носи отговорност за това. Всъщност през днешния ден мнозина имат вяра, че европейските пари не са изразходвани добре и това е довело до корупция “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР