Необходими са законодателни промени и по-добра работа на Агенция Митници

...
Необходими са законодателни промени и по-добра работа на Агенция Митници
Коментари Харесай

Валентин Златев каза колко данъци плаща Лукойл и очерта сивия сектор при горивата

Необходими са законодателни промени и по-добра работа на Агенция " Митници " и Националната организация по приходите (НАП), с цел да е на ярко всяка договорка в търговията с горива , сподели в Стара Загора Валентин Златев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.
Според Златев, по данни на финансовото министерство акцизните ставки са повишавани 4 пъти в интервала 2011 - 2017 година, само че събираемостта в бюджета е релативно една и съща. Това значи, че част от сектора е в сивата стопанска система, което е причина за загуби на страната от близо 1 милиард лв..
35 милиарда лв. са налозите, платени от " Лукойл " в интервала 2011 - 2017 година, разгласи Валентин Златев. Загуби са регистрирани единствено за три години от този интервал, което е резултат от високите цени на нефта - до 149 $ за барел, на интернационалните пазари .
Златев опроверга информацията, че 90 на 100 от данъчните хранилища са благосъстоятелност на " Лукойл " и свързани с него компании. Само 4 от 121 лицензирани хранилища за горива в страната са благосъстоятелност на компанията, по думите му. Няма спънки за лицензирането на данъчни хранилища и се записват нови, счита той.
Припомняме, че през вчерашния ден и през днешния ден в Стара Загора се организира работна среща на Българската петролна и газова асоциация с представители на медиите поради проблемите в търговията с горива и гражданските митинги против високите цени на бензиновото и дизелово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР