Необходими са търпение и време за пускането на газопровода Северен

...
Необходими са търпение и време за пускането на газопровода Северен
Коментари Харесай

Русия не очаква нови американски санкции срещу Северен поток 2

Необходими са самообладание и време за стартирането на газопровода " Северен поток 2 ". Това съобщи прессекретарят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той отговори на въпроси по отношение на рисковете за узаконяването на " Северен поток 2 " от евентуалните нови наказания на Съединени американски щати. Според него, действителен риск от такива ограничения няма.

" Германският сертификационен регулатор работи и всички условия са изпълнени ", означи Песков. Тук се изискват време и самообладание ", добави той.

Припомняме, че да не постанова наказания против " Северен поток 2 ", като упорства, че газопроводът не представлявал опасност за Украйна.

" Обезпокоени сме, че обновените едностранни дейности на Конгреса... ще отслабят съществено трансатлантическото единение във връзка с Русия ", се акцентира в документа на немското посолство във Вашингтон.
 Зеленски назова
Зеленски назова " Северен поток 2 " огромна покруса за Украйна

" Това не е просто бизнес, това е огромна покруса за нас "

Въпреки обстоятелството, че Германия интензивно поддържа плана, външната ѝ политика във връзка с Русия по никакъв метод не била омекнала, се твърди в материала. Германия и Съединени американски щати щели да окажат поддръжка на " жертвите на злонамерени съветски дейности ", тъй че Москва да не употребява силата като оръжие, се акцентира в документа.

Освен това съгласно Берлин газопроводът нямало да заплашва Украйна, до момента в който през нейна територия се реализира пренос на газ.

Американски наказания влязоха в действие тази седмица против основаната в Кипър компания Transadria и плаващия под съветски байрак кораб Marlin, обвързван с газопровода. По-късно представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс разгласи, че Вашингтон ще продължи да организира политика на стопански ограничавания. Конгресмени упорстват за промени в бюджета за защита на Съединени американски щати за 2022 година, съдържащи наказания против " Северен поток 2 ".

В средата на ноември немската Федерална мрежова организация (BNA) прекрати узаконяването на компанията Nord Stream 2 AG, което стартира на 8 септември, като самостоятелен оператор. Процедурата е нужна, с цел да може газопроводът да дава отговор на обновената Газова инструкция на Европейски Съюз. Нейните разпореждания гласят, че тръбата би трябвало или да бъде отчасти запълнена от различен снабдител, или нейният сектор на територията на Европейски Съюз би трябвало да бъде благосъстоятелност на трета страна.
 Съединени американски щати постановат нови наказания против „ Северен поток 2 “
Съединени американски щати постановат нови наказания против „ Северен поток 2 “

Държавният департамент показа в Конгреса отчет...

Като самостоятелен оператор на " Северен поток 2 " може да бъде сертифицирано единствено немско дъщерно сдружение на Nord Stream 2 AG, което ще стане притежател и оператор на немската част от газопровода.

След като бъде подаден новия пакет от документи, BNA ще възобнови процеса и ще вземе решение в границите на четири месеца. След това проекторешението на немския регулатор ще бъде показано на Европейската комисия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР