Необходими са извънредни мерки за спиране на разпространението на коронавируса.

...
Необходими са извънредни мерки за спиране на разпространението на коронавируса.
Коментари Харесай

Путин зове за извънредни мерки за борба с коронавируса

Необходими са изключителни ограничения за прекъсване на разпространяването на ковид. Това разгласи Владимир Путин по време на съвещание онлайн на държавните глави на страните от Евразийския стопански съюз, оповестяват съветските медии.

Той означи, че в някои страни " фактически се подхващат изключителни ограничения ", само че заболяването може да бъде преодоляна единствено посредством сливане на напъните на интернационалната общественост.

" Пандемията от ковид в действителност има негативно влияние върху всички аспекти на живота и на практика в целия свят: стопанската система, обществената сфера. Мобилността на популацията е понижа, търговията със артикули и услуги е сложна, световните финансови и стокови пазари са нестабилни ", разяснява съветският държавен глава

Според Путин съветските управляващи отделят до 1,2% от брутния вътрешен артикул, с цел да сведат до най-малко негативните резултати на ковид, като той не изключи, че в случай че е належащо, страните от Евразийския стопански съюз можели да привлекат запаси от Евразийския фонд за стабилизация и развиване и от Евразийската банка за развиване.

В взаимното изказване на водачите на страните членки на Евразийския стопански съюз, признато в края на срещата, се показва, че рестриктивните мерки, наложени по целия свят, би трябвало да бъдат отстранени след края на пандемията от COVID-19.

В Русия записаните инфектирани с новия ковид все още са 21 102 души, като от тях 1 694 са се възстановили, а 170 души са умряли от заболяването. Извършени са повече от 1,4 млн. теста за съществуване на ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР