Необходими продукти: кисело мляко - 400 грама краставица - 1

...
Необходими продукти: кисело мляко - 400 грама краставица - 1
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Желиран таратор

Необходими артикули:
кисело мляко - 400 грама

краставица - 1 брой

копър - 1/2 връзка

орехи - 1/3 чаена чаша

чесън - 3 скилидки

зехтин - 2 супени лъжици

желатин - 1 пакетче (10 гр.)
Начин на подготвяне:
Първата стъпка от рецептата за желиран таратор е подготовката на желатина, написа trafficnews.bg. Изсипвате желатина в чаша и заливате с 50 мл студена вода. След 4-5 минути, откакто желатинът набъбне, слагате чашата в дребна тенджера с вода на котлона, с цел да го разтопите на водна баня. Докато подготвяте желатина нарежете краставицата на ситни късчета, като за типичен таратор, измийте копъра и го нарежете на ситно, нарежете на ситно и чесъна. Изсипете краставицата, копъра и чесъна, дружно с ½ чаена лъжица сол в купа и разбъркайте.

Разбийте добре киселото мляко, прибавете към него и ⅓ чаена чаша топла вода и разбийте добре, с цел да не бъде киселото мляко доста студено. След това към кисело мляко прибавете разтопения на водна баня желатин и разбъркайте доста добре, най-добре с тел за разтрошаване. Млечната примес прибавете към нарязаните краставици и разбъркайте доста усърдно, с цел да се смесят добре.

Идва моментът, в който би трябвало да разпределите сместа. Може да излеете сместа в по-голям съд, като да вземем за пример форма за кекс или да разпределите в обособени купички или чаши. Сложете огромно парче целофаново фолио за свежо предпазване в определения от вас съд и в него излейте сместа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР