Необходима е кампания за популяризиране на историческото ни наследство, което

...
Необходима е кампания за популяризиране на историческото ни наследство, което
Коментари Харесай

Николова: Необходима е кампания за популяризиране на историческото ни наследство по Черноморието

" Необходима е акция за разпространение на историческото ни завещание, което се намира по Черноморието ". Това сподели вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на обиколката си в района на Поморие, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Тя прегледа Тракийска паметна постройка Хероон от Римската ера - 2-4 в. от н.е. Сградата е ситуирана под могилен насип в местността „ Палеокастро “ в некропола на римския град Анхиало на няколко километра от Поморие. Планът на гробницата - камера, кулоар и пространства фланкиращи входа – е присъщ за паметната архитектура в Тракия от предримската ера.

Министър Николова бе съпроводена от кмета на Поморие Иван Алексиев . На обекта следва да му бъде направена консервация и благоустройство на околното пространство, както и паркоместа за по-лесен достъп на посетителите.

Двамата прецизираха, че ще бъде направено и възобновяване на туристическия информативен център в Поморие с логото на Министерството на туризма, който да дава повече информация на туристите, които се интересуват от този тип туризъм. Последните трендове са да бъдат съчетавани отмора и почивка с визити на културно-исторически забележителности и винени дестинации.

В непосредствена непосредственост до гробницата се намират и няколко мазета, които притеглят вниманието на гостите . Вицепремиерът посети една от винарните и разясни, че развиването на винения туризъм е от извънредно значение за региона, защото това би добавило стойност към туристическия артикул, както и да разшири крилата на летния сезон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР