Немският завод край Пловдив OSRAM затвори за неопределено време. Причината

...
Немският завод край Пловдив OSRAM затвори за неопределено време. Причината
Коментари Харесай

OSRAM затвори, 27 работници с диария и повръщане

Немският цех край Пловдив OSRAM затвори за неопределен срок. Причината е техническа нередовност във водопроводната мрежа на предприятието, която изпрати у дома 27 служащи, заяви " Марица ".

„ Всички те са с храносмилателни проблеми, оплакват се или от диария, или от повръщане. Отделно други 30 са грипоподобни, само че хепатитно заболели няма. Това са заболелите от общо 800 служащи в предприятието ”, съобщи пред Марица.бг доктор Ваня Танчева-Манчева.

Във вторник предприятието е било затворено. То ще проработи още веднъж, когато излязат пробите от питейната вода, изясни доктор Танчева.

Причината за случая е техническа нередовност във водопроводната мрежа на завода.

Кран от контейнер, който е бил с питейна вода и е трябвало да служи при положение на пожар, е тръгнал да се къса. Така застояла вода от резервоара се е смесвала с тази в чешмите.

Това е ставало в продължение на дни, само че никой не е забелязал. Едва, когато кранът се скъсал и питейната вода трансформирала усета си, чиновниците на предприятието разбрали за казуса.

" Срещнахме цялостно подпомагане от компанията. Взети са всички ограничения. По моя рекомендация е ликвидирана връзката с резервоара ", изясни доктор Танчева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР