Немският национален отбор събра погледите на целия спортен, а и

...
Немският национален отбор събра погледите на целия спортен, а и
Коментари Харесай

Бундестима с уникален протест срещу газенето на човешките права в страната домакин на Мондиал 2022

Немският народен тим събра погледите на целия състезателен, а и освен, свят. Супер звездите на Бундестима протестирара против нарушаването на човешките права в Катар. За задачата те избраха минутите преди международната подготовка против Исландия, която е начало на похода им точно за класиране на Мондиала в тази азиатска страна, който следва през ноември 2022 година. Единадесетте титуляри на Йоги Льов се появиха в черни фланелки, на които всеки носеше обособена писмен знак, тъй че като се приближат един до различен с бели букви да се чете изписаното HUMAN RIGHTS ( човешки права ).

От Бундестима излязоха с позиция против отношението на Катар към мигрантите. Хиляди служащи мигранти са починали по време на строителството на стадионите в Катар през последните години, а тази ужасяваща статистика като че ли остава нечута и минава някак сред капките.

Норвегия бе първият тим, който излезе в международните квалификации с фланелки, на които имаше обръщение: „ Човешки права на и отвън терена “, преди мача им против Гибралтар.

Селекционерът на Норвегия Стале Солбакен съобщи, че митингът е опит да се окаже напън върху ФИФА да бъде още по-директна с управляващите в Катар , с цел да наложи по-строги условия.

Правозащитната организация „ Amnesty International “ тази седмица прикани ФИФА да окаже напън върху Катар.

Разследване на „ The Guardian “, което бе оповестено през февруари сподели, че над 6500 служащи, мигранти от Индия, Пакистан, Непал, Бангладеш и Шри Ланка са умряли в Катар през последните 10 години. Твърди се обаче, че общият брой на починалите е даже по-висок.

Законодателният орган на Катар през предишния месец разгласи рекомендации за лишаване на правата на мигрантите, които им бяха дадени неотдавна.

Препоръките включват унищожаване на правата на служащите мигранти да сменят работата си по време на техния контракт, както и ограничение на броя на случаите, когато те да могат да сменят работата си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР