Немският дог е голямо и умно животно, което се обучава

...
Немският дог е голямо и умно животно, което се обучава
Коментари Харесай

Дресура и обучение на немски дог

Немският дог е огромно и мъдро животно, което се образова елементарно, тъй като кучето е схватливо и интелигентно, ориентира се доста бързо в това, което се изисква от него. За него можем да кажем, че е един гальовен колос, само че както при всички едри животни, възпитанието му е от изключителна значимост, тъй като в случай че стане неуправляемо, индивидът не може да му си опълчи със мощ. Единственият метод да бъдат държани под надзор, е немските догове да се обучат добре още от ранна възраст.

Тъй като желанието им да угодят на стопанина е вродено, мъниците могат да бъдат ръководени елементарно. Времето за старт на процеса на образование на немския дог е на възраст от 8 до 10 седмици, като социализацията към този момент би трябвало да е осъществена. Това значи подрастващото куче да е привикнало с непознато наличие и да се приема добре заобикалящата го среда.

Обучението на кучето е един развой на взаимно съгласие и доверие сред индивида и неговия домакински любим. Грубото отношение, наказванията и малтретирането могат да нанесат непоправими вреди в връзките с домашния дог. Той ще се опасява или ще ненавижда стопанина си, а това е допустимо най-лошото отношение, което човек може да чака от своя най-хубав другар, тъй като трансформирайки се в съперник догът е доста рисков.

Тренировъчният развой на породата немски дог би трябвало да бъде съпровождан с похвали и награди, на които огромното куче реагира доста добре. Търпението при заучаването на командите е най-хубавият консултант на стопанина, който се явява треньор. Ако тази задача не е по силите му, той може да се обърне към услугите на лицензирани треньори на кучета, които да възпитат и обучат домашния любим.

Малките кученца не са в положение да учат дълго. Увеличаването на времетраенето на образованието става с порастване на домашния любим. Рутинното и предсказуемо държание на стопанина, изразяващо се в хвалба, премия и позитивно отношение би трябвало да бъде наложителна норма, с която кучето да свикне, с цел да свързва приятните страсти с осъществяването на избрани условия към него.

 Немски дог

При развъждане на немски дог е тренировките на кучето да се редуват или да приключват с игра, с цел да остане като свършек приятната страст. Споменът за нея ще бъде тласък за идната подготовка.

Немският дог е бързо и елегантно куче, което се оправя добре с действия, свързани с тичане, носене на предмети, прескачане. То сполучливо може да взе участие в надпревари за експедитивност. У дома му харесва да взе участие в взаимните занимания на фамилията.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР