Немският автомобилен гигант BMW и неговият китайски партньор Great Wall

...
Немският автомобилен гигант BMW и неговият китайски партньор Great Wall
Коментари Харесай

BMW и Great Wall строят нов завод за електрически автомобили в Китай

Немският авто колос BMW и неговият китайски сътрудник Great Wall Motor оповестиха, че възнамеряват да построят нов цех в Китай с потенциал от 160 000 автомобила годишно, в който ще се създават електрически автомобили от модела MINI на BMW и електрически модели на Great Wall Motor.

Заводът за 650 милиона евро следва да бъде приключен през 2022 година.

Автомобилните производители и доставчиците се надпреварват да дават отговор на затегнатите нови китайски квоти във връзка с по-малко замърсяващи коли. Тези правила изискват електрическите и акумулаторните хибридни транспортни средства да съставляват една пета от общите продажби до 2025 година, заяви Ройтерс.

Новото взаимно дружество Spotlight Automotive ще бъде основано в Джянгджаганг наоколо до Шанхай и ще наеме 3 000 души личен състав. По-рано този месец Great Wall получи вътрешно регулаторно утвърждение за построяването на новия цех.

Great Wall е най-големият производител на спортни коли и пикапи в Китай. Той също по този начин създава модела Ora - налична марка електрически коли на акумулаторни акумулатори в град Баодин, Китай.

BMW следва стъпките на огромния си съперник Volkswagen, който следващата година приготвя два китайски завода за произвеждане на електрически коли. Предприятията ще имат смесен индустриален потенциал от 600 000 автомобила.

Американската компания от Силициевата котловина Tesla пък се стреми да създава над 500 000 електрическия автомобил годишно, като за тази цел построи нова фабрика в Шанхай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР