Немалко гръцки пенсионери емигрират в чужбина, главно в България, за

...
Немалко гръцки пенсионери емигрират в чужбина, главно в България, за
Коментари Харесай

Гръцки пенсионери емигрират в България

Немалко гръцки пенсионери емигрират в чужбина, основно в България, с цел да оцелеят след спада на приходите им и лимитираните благоприятни условия на околните им да им оказват помощ финансово.

Това излиза наяве от материал на организация АНА-МПА, отдаден на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на изследване на доктора на икономическите науки от Парижкия университет, заместител ръководител на Гръцкото сдружение за демографски изследвания и член на Академията на науките на Ню Йорк Ира Емке Павлопулу.
 
Според изследването " нашите пенсионери напущат страната в опит да живеят почтено, надалеч от бедността и нещастието. Подтик за емиграцията им дава познанството с непознати гражданки, които са пристигнали в Гърция и нормално работят като домашни помощнички. С началото на рецесията пазарът на труда за тези дами се сви. Като се завръщат в родината си, те осведомят пенсионирани гърци, че имат предпочитание да ги посрещнат и настанят в дома си в чужбина против несъмнено възнаграждение, доста по-малко от това, което е належащо, с цел да живеят в Гърция в дом за възрастни хора, частна клиника или под грижите на локална жена ".

Според изследователката с този избор пенсионерите даже съумяват да икономисват нещо от пенсията си, тъй като във всяка друга балканска страна животът им е по-икономичен от този в Гърция.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР