Нелегалната миграция е източник на големи рискове и създава условия

...
Нелегалната миграция е източник на големи рискове и създава условия
Коментари Харесай

Русия може да се разпадне заради мигрантите, прогнозира "силовакът" Николай Патрушев

Нелегалната миграция е източник на огромни опасности и основава условия за разпадането на страната, съобщи секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев на 12-ата интернационална среща на висшите представители по въпросите на сигурността в Санкт Петербург.
 
Според Патрушев потоците от мигранти основават терористични и филантропични закани. Те " унищожават етническия и религиозния баланс и образуват предпоставките освен за смяна на границите, само че и за раздробяване на страните ", сподели държавният секретар след конференцията, на която участваха чиновници и представители на разследващите служби на Китай, Иран, Бразилия и други страни, които Кремъл назовава " другарски ".
 
Нелегалната миграция също е " тясно обвързвана с проведената престъпност, трафика на оръжия, опиати, хора и човешки органи ", сподели Патрушев. Той добави, че това мнение се споделя от всички участници в конференцията, която се организира под егидата на Съвета за сигурност на Руската федерация от 2010 година, оповестява РИА Новости.
 
Според Росстат от 2015 година насам минимум 3,5 млн. мигранти са станали непрекъснати поданици на Русия. Това, съгласно формалната статистика, е миграционният растеж на съветското население, който през последното десетилетие компенсира естествения спад, т.е. превишението на смъртните случаи над ражданията. През идващите 20 години, съгласно прогнозата на Росстат, съвсем 5 млн. мигранти ще станат непрекъснати поданици на Руската федерация.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР