Нелегална търговия с лечебна кал и извършване на процедури с

...
Нелегална търговия с лечебна кал и извършване на процедури с
Коментари Харесай

Свръхнаглост! Роми въртят нелегална търговия с лечебна кал от Поморийското езеро, предлагат и...

Нелегална търговия с лечебна тиня и осъществяване на процедури с нея развиват мургави " кинезитерапевти " в Поморие. За свръхнаглостта на ромите, написа Флагман.бг.

Продажбата на тиня и услуга става край брега на Поморийско езеро, по продължение на линията, която свързва общинския град с Ахелой. Пишман лекарите оферират кални приложения в тръстиката край езерото против 2 лв.. Всичко това се случва единствено на метри от Специализираната болница за рехабилитация в Поморие (СБРНК). Купувачите нормално са туристи от чужбина, които не са наясно, че търговията е незаконна. Сред тях обаче има и българи.

„ Търговците” изгребват калта от плитчините, което я прави некачествена и изключително рискова за здравето на хората, тъй като провокира остри възпалителни реакции по повърхността на кожата, безапелационни са експерти. Освен това изнасянето на тиня е строго неразрешено.



Истинското лекуване се организира с извадена от дълбините му лиманна тиня, наситена с минерали, съхранявана и следена от съответните органи в калолечебниците в Поморие.

От профилираните лечебни заведения в града предизвестяват, че всички заболели стават жертва на алчността на нагли търговци. Поморийската тиня е лековита, само че до 3 часа след нейното изваждане и при изискване, че е съхранявана вярно, безапелационни са експерти. Те поучават хората да не си купуват от мургавите " търговци " каквото и да било





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР