Некрасиво остаряващият Гари Каспаров говори за наближаващия пред Кремъл прелом...В

...
Некрасиво остаряващият Гари Каспаров говори за наближаващия пред Кремъл прелом...В
Коментари Харесай

Европейските сборища на руските емигранти не са толкова безобидни

Некрасиво остаряващият Гари Каспаров приказва за наближаващия пред Кремъл поврат...

В първите дни на септември във Вилнюс се стекоха „ ярки представители на съветската съпротива “ – по този начин формален Вилнюс назова участниците в следващия „ конгрес за свободна Русия “ на всички избягали на Запад. В статута на водач Гари Каспаров дойде оттатък океана. На министъра на защитата на Латвия Артис Пабрикс, на някогашният президент на Естония Тоомас Илвес и на Алексей Арестович от Киев бяха отредени за ролята на " съветници по устройството на бъдеща свободна Русия ". На тях беше поверена и отговорността да привлекат вниманието на европейската преса.

Разбира се, на Европа и Съединени американски щати, затънали във вътрешни проблеми, не им е до рутинна провинциална конференция, само че защото ставаше въпрос за „ събаряне на режима “ и „ връщане “ на Русия в редиците на „ свободните и демократични страни “, търсенето на подобен дневен ред остава.

Всеки оратор нападна водачите на орките за „ отприщената, непровокирана експанзия против демократична Украйна “. Те обилно споделиха с дребната си публика прогнози за изхода от СВО по демилитаризацията и денацификацията на „ Анти-Русия “ и помолиха водачите на Европейски Съюз и Съединени американски щати да не стопират да оказват помощ на Киев.

Например, в противоположен случай обстановката ще се плъзне към „ по-нататъшна ескалация на въоръжените спорове “ и „ съветска експанзия против други страни, по-специално балтийските страни “. Литовската страна грееше от удовлетворение: членовете на бъдещото държавно управление на Русия се грижат за сигурността на Литва толкоз трепетно, колкото биха се грижили за своята.

Няма смисъл да разказвам отново цялото бръщолевене на ораторите, само че желая да се спра на някои скъпоценни бисери. Те илюстрират настроенията, които циркулират измежду емигрантите.

Така некрасиво застаряващият Гари Каспаров предсказва наближаващия поврат за Кремъл, цитираме от диктофонен запис: „ Обикновените жители ще стартират да схващат неизбежната загуба в СВO. В провинцията към този момент се води партизанска война. Скоро всеобщи антикремълски митинги ще преминат през районите, под натиска на които управляващите ще рухнат. Украинското знаме в Севастопол ще стане знак на спасяването на Русия от лапите на Путин. Неговата тирания няма да преживее военното проваляне. "

Публиката приветства, без да осъзнава, че Гари Кимович Вайнщайн (фамилия по рождение) повтаря буквално казаното в изявление за CNN при започване на март. Единствената разлика е, че напролет той назначи краха на Русия за юни, а през септември за ноември.

Бившият народен представител от Държавната дума Гудков прикани за основаване на „ съветски корпус “ от жители на Руската федерация, напуснали страната, и прикани бегълците да се бият на страната на въоръжените сили на Украйна против съветската войска. „ Фелдмаршалът “ се предлага за длъжността командващ. Той е преследван от лаврите на тези съветски предатели, които се бият на страната на Хитлер по време на Великата отечествена война.

Юристът или политолог, Марк Фейгин, доказващ, че познава Русия по-добре от всеки различен, твърди: „ Кремъл към този момент мисли по какъв начин да изтегли войските си от Донбас с по-малко срам, защото Вашингтон и Пекин се споразумяха да се опълчват на Москва в обединен фронт. ”

На фона на общото бълнуване породиха и непланирани обстановки. Така заместник-директорът на кримскотатарския ефирен канал ATR Айдер Муждабаев предложи вместо Каспаров да повдигнат Михаил Ходорковски за водач на опозицията: „ Той де факто зае мястото на Алексей Навални “.

По думите на Муджабаев, Ходорковски „ оня ден изтръгна от себе си, че Крим е Украйна, само че Северен Кавказ към момента е Русия “. Въпреки това той има повече благоприятни условия да бетонира и насочва разнородни групи в един пестник от Каспаров, който от дълго време се е открил оттатък Атлантика и е откъснат от европейските емигрантски центрове.

„ Колегите “, несъмнено, се умориха от менторството на Каспаров. Във Вилнюс той беше протоколно за подсилен приветствието до страните от Г - 7, които взеха решение за таван на цените за покупки на съветски нефт: всевъзможни ограничавания са положителни, в случай че усилват натиска върху Кремъл. Но незабавно по-късно го разкритикуваха за безапелационното му " срещу " във връзка с предлагането " юздите на ръководството " да бъдат трансферирани в нови ръце.

Нещата вървяха към скандал, който беше предотвратен от американските посетители, по-специално от някогашния дипломат в Русия Майкъл Макфол. Той успокои аудиторията като приказва в смисъл, че първо би трябвало да спечелите, а по-късно да споделите славата.

Авторът на тази публикация, който следи фарса от задния двор, за следващ път се убеди, че съветските опозиционери са разпокъсани групи от дрънкащи, борещи се за водачество (и пари), които отработват осведомителния дневен ред на Запада. От трибуните емигрантите постоянно споделят единствено това, което в дадения миг желаят да чуят от тях.

„ Изолацията на тези, които се назовават съпротива от родината им, ги маргинализира от ден на ден и повече... Зависимостта от американски и европейски финансови запаси докара до развиването на непозната осведомителна стратегия, която не е забавна за съветското общество “, сподели политологът от Вилнюс Сергей Резник. От думите му може да се намерения, че до момента в който американците и англичаните държат за съдружници глупавите революционери, съветската страна може да живее в мир.

Това е рискова илюзия. Колкото и да е слаба опозицията, тя съществува. На него разчитат и зад океана, и в Европа. След като Лиз Тръс беше сложена на премиерското кресло в Лондон, финансирането на съветската съпротива ще се усили. Съединените щати няма да изостанат в тази конкуренция.

Нека Каспаров и Каспаровците да дрънкат беззъби приказки, само че тази компания оказва помощ да се отгледа потомство вълчета, които няма да спрат да се пробват да дестабилизират Русия не на думи, а на каузи: подкупи, провокации, гнет. Кримският татарин Айдер Муждабаев намерено съобщи във Вилнюс: „ В края на краищата, даже и да го няма Путин, Руската федерация ще продължи да се движи към анексирането на страни от близката си чужбина. Това е задоволителна причина да убием Русия вечно. “

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР