„Нека на 24 май поздравим всички наши достойни учители, книжовници,

...
„Нека на 24 май поздравим всички наши достойни учители, книжовници,
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата на духа никога не е загивала в България


„ Нека на 24 май поздравим всички наши почтени учители, книжовници, хора на знанието, които не престават да укрепват българския дух и да разпръсват тъмата на подмяната. Държавата на духа в никакъв случай не е загивала в България и от нас зависи да я предадем на идващите генерации “, съобщи президентът Румен Радев пред паметника на Светите братя Кирил и Методий в София. Президентът, дружно с вицепрезидента Илияна Йотова и министрите от служебния кабинет сервираха венци през монумента на светите братя пред Националната библиотека.

България постоянно е вървяла напред посредством култура, познание и нематериалност, сподели още президентът.

Днес честваме най-голямото духовно постижение на нашия народ – основаването на лична книжовност. Трябва да помним, че преди повече от 1 100 години точно България бе страната, която избави тяхното дело. Започнатото от Кирил и Методий бе продължено от Климент Охридски и Наум Преславски, които със своите възпитаници и хиляди поредни направиха по този начин, че България да се трансформира в духовния и културен център на славянския свят през Средновековието, добави той.

Румен Радев отдаде респект на всички създатели, книжовници и хора на словото, които през вековете са основали българската страна на духа, от която и през днешния ден и за в бъдеще ще продължаваме да черпим сили за нашето духовно възобновление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР