Нека имаме конституирано Народно събрание, тогава ще обявя кога ще

...
Нека имаме конституирано Народно събрание, тогава ще обявя кога ще
Коментари Харесай

Президентът Радев попиля партиите: Дадох ви време! Фокусирайте се върху истинските проблеми!

„ Нека имаме конституирано Народно заседание, тогава ще разглася по кое време ще връча мандата за сформиране на държавно управление. “. Това сподели президентът Румен Радев на Паметника на летеца. Той е там във връзка празника на Военновъздушните сили, чийто някогашен пълководец е той.

Държавният глава изясни, че е дал повече време на партиите да се отдалечат от предизборната реторика и да приказват рационално. „ Хората не дадоха категорично поддръжката си единствено за една партия. Няма да има лесна коалиция, това е ясно на всички “, уточни президентът. „ Очаквам партиите да търсят областите, в които ще се обединят “, сподели още той.

„ Имам възприятието, че партиите се надпреварват коя по-бързо да загърби проблемите на хората “, сподели той. „ Аз чакам партиите да върнат своя фокус върху същинските проблеми на България – бедността, рецесията, цените “, съобщи Румен Радев.

По думите му би трябвало да бъдем оптимисти за съставянето на постоянно държавно управление, тъй като без него няма да има и парламент. „ Правителство с доста взаимни отстъпки и риск от бърз срив или още веднъж отиваме на избори “, даде формулата висшият главнокомандващ Въоръжените сили.

„ Не е толкоз рисково да се ръководи от длъжностен кабинет. Той овладя растежа на цените на газа, имаме двукратно понижение даже. Овладя и растежа на цените на горивата. Имаме една здрава основа. Сега зависи напълно от партиите “, добави Радев.

Радев също поздрави кабинета и службите за бързата реакция и безапелационните данни, отхвърлящи, че камионът, взривил се на Кримския мост, е минал през България, както и че експлозивът е претрупан у нас.

Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Знаете кои политици оставиха българската авиация без самолети, съобщи още Радев.

„ На идните съвещания за образуване на държавното управление ще диря и отговор от партиите какви решения оферират за гарантиране на въздушния суверенитет, тъй като още дълги години няма да имаме оперативно подготвена ескадрила F-16, а МиГ-29 следващата година ще се приземят “, уточни още Радев.

По мотив проблема за нежеланието на партиите съветският дипломат Елеонора Митрофанова да участва на първото съвещание на 48-ото Народно събрание, а украинският президент Володимир Зеленски да бъде поканен да направи послание, президентът беше безапелационен:

„ Това са пълномощия на Народното събрание. Но нали разбирате, че е унизително политическият развой в България да е зависещ на алтернативата дали някой дипломат да участва или да отсъства.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР