Нека има повече такава грижа за животните и повече такива

...
Нека има повече такава грижа за животните и повече такива
Коментари Харесай

Едни се възхищават, други роптаят: Къщичка за котки пред блок в София

" Нека има повече такава грижа за животните и повече такива къщички в София ", с това благопожелание човек с букви В.Д споделя фотоси от саморъчно изработен заслон за животни в столицата.

На фрагментите виждаме структура от дърво, която е разграничена на няколко елементи, с цел да може бездомните животни да имат сигурност през зимата. Над нея има балкон, който защищава в допълнение от намокряне.

Във всяко поделение се виждат постелки, които да пазят топло на жителите, които към този момент са се заселили, има и купички за храна.

Очевидци споделят, че " комплексът " към този момент е населяван от локалните бездомни котки.

Инициативата на незнайните хора, решили да оказват помощ на странстващите котки, е призната с наслада от множеството столичани. Не липсват обаче и жители, съгласно които сходни действия не са напълно редни.

Вижте част от мненията във Facebook:

" Браво на хората, които са ги сложили. Дано не се намерят такива, на които им пречат ", разяснява Дора Ф.

" Браво! Животните са по положителни, признателни и правилни от човешкия тип ", обобщава Цветелина Д.

" Ама по какъв начин, в действителност е ужасно! София би трябвало да стане като зоопарка на Европа, къщички и кафези на всеки блок, по този начин ще има единствено 2 типа животни - кучета и котки, само че посетителите ще наваксват невидяното, защото броя ще компенсира типовете ", написа не без подигравка Рита О.

" Като ви е толкоз копнеж взимате си ги у дома, а не правете клошарски бивак ", написа Иво М.

Тази иницитива е капка положително в морето от неприятни новини, които ни заобикалят, и които от време на време са свързани и със свирепост или просто безхаберие към бездомните животни. Нека единствено си напомним за ужасния случая, при който коте бе пребито в кърджалийското село Миладиново. Или за софиянецът, който хвърли кучето си от шестия етаж предходната година.

За благополучие грижа за бездомните животни има и тя се показва в такива жестове - малко храна или основаване на заслон.

Например в Пловдив незнайни сложиха две къщички за кучета в зелена повърхност, които се радват на наличието на локалните улични котки, а в Бургас също може са се види заслон за безпризорни животни.

И дано не забравяме, че съгласно известната поговорка: " За величието на една нация и моралния й напредък може да се съди по отношението й към животните ".



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР