Нека да си пожелаем 4 април да бъде Великден не

...
Нека да си пожелаем 4 април да бъде Великден не
Коментари Харесай

Радев: Партиите нямат основание за претенции към датата на вота

Нека да си пожелаем 4 април да бъде Великден освен за нашите събратя католици и арменци, само че и Великден за възкръсващата демократична България. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос за плануваната от него дата за идните парламентарни избори. По покана на Католическата черква в България президентът участва на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „ Св. Йосиф “ в София.

Най-добрата дата за избори беше през септември предходната година, откакто през юли властта изчерпа търпението на хората и те всеобщо желаеха нейната оставка, напомни президентът. Той добави, че в случай че избори те бяха извършени в точния момент, щеше да бъде избегнат неуспеха в подготовката на страната за втората вълна на пандемията, която лиши живота на хиляди българи, а загубата на милиарди левове, източени от държавния бюджет през последните месеци, щеше да бъде предотвратена.

По думите му партии те нямат съображение за искания към дата та за идните парламентарни избори , защото те са постоянни. Президентът уточни още, че в този момент въпросът не е толкоз по кое време, а по какъв начин ще бъдат извършени избори те.  „ Управляващите отхвърлят да подхващат належащите дейности за излекуване на изборния развой и за това всички ние дружно би трябвало да бдим за спазването на закона “, прикани президентът.

Благодаря на българските католици за поканата да участвам на днешната гала, която е огромно самопризнание за тях като общественост “, уточни още Румен Радев. Монсеньор Румен Станев е назначен от папа Франциск за спомагателен свещеник на Софийско-Пловдивската епархия от римски ритуал с непрекъснато седалище в столицата. Събитието е историческо за Католическата черква в България, защото до момента не е имало свещеник от римски ритуал с непрекъснато седалище в София.

Говорителят на Междуритуалната епископска конференция на католическата черква в България Ива Михайлова посочи пред медиите, че изказаните позиции за дата та на избори те не са на Католическата черква в България.  " Ние почитаме решенията на способените органи и не е наша работа да ги разясняваме или да участваме в тях “, сподели Михайлова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР